Meditacija uz glazbu

meditacija uz glazbuMeditacija uz glazbu tijekom godina je postala vrlo popularan vid terapeutske prakse. Iako postoje brojne metode i terapije koje se baziraju na zvuku-glazbi, meditacija uz glazbu vrlo je učinkovit način za iscjeljenje i poboljšanje protoka energije. Ovaj vid meditativne prakse može biti od velike pomoći za opuštanje, naročito poslije napornog rada i eliminiranje nakupljenog stresa. Kada koristimo tehniku ​​meditacija uz glazbu, dolazi do spontane opuštenosti i povećanog protoka vibracija koje pomažu da se kanalizira energija u sve energetske centre tijela.
Postoje određene vrste meditativne glazbe koje imaju za cilj da umanje razinu stresa i dizajnirane su tako pridonijeti dubokom opuštanju. Kada osoba meditira i primjeni tehniku ​​meditacija uz glazbu, tada svaki zvuk vraća osjećaj mira i zadovoljstva. Ovaj vid meditativne prakse je vrlo jednostavan i ne zahtijeva nikakav napor.
Meditacija uz glazbu također se može koristiti kada želimo očistimo svoje tijelo od nakupljene negative energije i emotivnog stresa.
Određene vrste meditativne glazbe imaju iscjeljujući učinak, jer u sebi sadrže komponente koje utječu na podsvijest i psihu.
Rezultat primjene tehnike meditacija uz glazbu može se sagledati u očišćenju svega negativnog što se nalazi u podsvjesnom umu čovjeka.
Glazba ima snagu da iscijeli energetski sustav čovjeka koji je pod vrlo jakim utjecajem zvuka. Sve ovo je znatno pojačano ukoliko se glazba koristi u procesu meditacije.

Meditacija uz glazbu djelotvorna je kod:

-smanjenje Stresa;
-Većeg Opuštanja;
-smanjenje Napetosti i opuštanje mišića u tijelu;
-Popravljanje Emocionalnog stanja.
Meditacija uz glazbu treba se prakticirati svakog dana, kako bi se organizam oslobodio od stresa i vratio u stanje veće ravnoteže.
Meditacija uz glazbu – praktičan pristup:
Prvi segment se nadovezuje za početak meditacije. Zatvorite oči, počnete s vježbama pravilnog disanja. Nakon toga fokusirajte se na glazbu i zvuk.
Drugi segment je nastavak prvog segmenta gdje se nastavlja s vježbama pravilnog disanja. Ovdje je fokusiranost u potpunosti usmjerena ka zvuku. Tijelo je sve više opušteno i to je uvod u meditativno stanje. Izvor zvuka postaje izvor duboke spontano opuštenosti.
Treći segment nam omogućuje da održimo fokusiranost, osjećaj unutarnjeg mira i blagostanja.
Meditacija uz glazbu treba biti prilagođena samom meditativnom treningu, kako bi učinak bio što učinkovitiji.
Meditacija uz glazbu produktivno djeluje na harmonizaciju cijelog organizma, smanjenje krvnog tlaka, ali i na rad svih energetskih centara u tijelu.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.7 / 5 (548 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo