tarot

Tarot

Tarot označava “kraljevski put”. Kroz univerzalni jezik simbola tarot nas vodi ka spoznaji mnogih tajni. Imajući za cilj s otkrije sliku svega što se događa, tarot kroz svoju složenu simboliku, vodi ka većoj mudrosti i znanju o životu. Svaka karta u špilu tarota ima jedinstveno značenje. S obzirom da se odlikuje velikim brojem simbola, tarot prožima sve oblasti čovjekovog života i smatra se vrlo preciznim ezoteričnim alatom.

Tarot otkriva prošlost, sadašnjost i budućnost

Usmjeren ka svemu onome gdje želimo dobiti nova saznanja, tarot kao prekrasan ezoteričan alat, istražuje ono što nije vidljivo, a odnosi se na energetske blokade i tajanstvene utjecaje. Osim što će pomoći da pronađemo odgovore, tarot nas vodi ka donošenju mudrih i ispravnih odluka. Špil sačinjen od 22 karte Velike Arkane i 56 karta Male Arkane, tarot otkriva prošlost, sadašnjost i budućnost. Kao poseban vid divinacijske prakse, tarot kroz svoje poruke ne samo da će pomoći da pronađemo svoj pravi put, već ćemo bolje razumjeti razloge određenih događaja i situacija. Unutar svake karte prisutni su brojevi i elementi koji ukazuju na tendenciju određenih karakteristika, vrijednosti, principa i načela.

Tarot ima važnu ulogu u otkrivaju svega

Univerzalni arhetipovi predstavljeni kroz tarot karte bili su korišteni za predviđanje budućnosti. Podrijetlo tarota je nejasno, iako postoje briojne teorije da se njegov nastanak vezuje za Egipat. Tarot se prvi put pojavio krajem XIV stoljeća u Italiji. Tarot se ističe kao najpopularnija metoda u polju ezoterije i holističke prakse, jer osim različitih oblika predviđanja, tarot nudi praktičan uvid ka samospoznaji. Tarot ima važnu ulogu u otkrivaju svega što nam je sudbina namijenila. Odgovorajući na najvažnija pitanja o životu, tarot nudi jasne i pouzdane smjernice, čineći da napravimo prave korake ka budućnosti.

Umjetnost tumačenja 78 tajanstvenih simbola podrazumijeva otkrivanje svih važnih događaja koje nam život donosi. Uz najraznovrsnije tehnike otvaranja i kombinacije karata, pravi stručnjaci u ovom području, tarot majstori, predočit na događaje, kao što su novi posao, selidba, brak, putovanje u drugu zemlju, nepredviđeni karmički događaji, itd. Značenje simbola na slikama tarota protumačeno na jasan način otkriva odgovore i na najsloženija pitanja. Koristeći svoja znanja i intuiciju o mističnim arhetipovima, uzajamnom sinhronicitetu, tarot majstori nude prikaz puta pojedincu ka boljoj integriranosti i svrsi duše.

Tarot je važna prekretnica u samospoznaji i samoobnovi

Osim što se smatra korisnim vodičem za transformaciju, tarot je važna prekretnica u samospoznaji i samoobnovi unutarnjeg bića. Uz pomoć tarot karata koji su simbolički prikaz tajanstvenog, objašnjavaju se svi aspekti harmoničnog i neharmoničnog u svim područjima koja su od značaja. Velika Arkana predstavit najvažnije putovanje čovjeka u potrazi za ispunjenim životom, dok će simboli u Maloj Arkani biti sjajan vodič za svakodnevni život, djelovanje, inicijativu, napredak.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.6 / 5 (450 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo