Tarot čitanje – uživo od 0-24 sata

Tarot čitanje - uživo od 0-24 sata

Tarot čitanje – što je tarot

Tarot je ime kompleta izduženih igraćih karata koje se koriste u mnogima krajevima Europe, gdje je tarot čitanje jako istančano i ukršteno u njihovu povijest. Tarot je jedan od najpoznatijih špila karata u kartomancii, te je tarot čitanje jedno od najpoznatijih metoda proricanja ili gatanja. Tarot špil se sastoji od 78 karata koje su potom onda podijeljene u 3 kategorije, a to su velika arkana, mala arkana i dvorske karte odnosno karte koje imaju na sebi nacrtane likove. Velika arkana se sastoji od 22 igraćih karata, prva karta ima na sebi nacrtanu Ludu te nosi broj 0, dok je zadnja karta u ovoj kategoriji Svijet i nosi broj 21.

Sve su karte označene s rimskim brojevima. Karte u Velikoj Arkani služe kako bi se povezali događaji i utjecaji na život osobe te da one daju neko određeno iskustvo gdje se vidi sudbina čovjeka. Mala Arkana se sastoji od 40 karata koje su podijeljene u 4 boje odnosno na mač, pehar, zlatnik, štap, ili alternativni nazivi za njih su karo, herc, tres i pik. Svaka od ovih kategorija simbolizira neki element: voda, vatra, zrak i zemlja. U svakoj kategoriji se nalazi kralj, kraljica, vitez i paž.

Tarot čitanje – vrste tarot karti

Raspored tarot karti male arkane i dvorskih karti jako sliči običnom kompletu karti od 52 karte, koji se sastoji od asa, brojeva od 2 do 10, dečko, kralja i babe. Zbog toga, mnogi tarot majstori za čitanje koriste samo karte iz Velike Arkane za gatanje, dok karte iz Male Arkane više vide kao igraće karte. Postoji tri osnovna kupa tarot karata, a ona se dijele na klasični tarot, privatizirani tarot i okultni tarot. Najpoznatiji kupovi tarot karata su Manatijev tarot, Marsejski šil i Gringonneurov tarot. Na ovim kartama se pokazuju znakovi elemenata, znakova zodijaka i slično.

Najpoznatiji privatizirani kupovi tarot karata su Mea Vita tarot koju je naslikao Bonifacio Bembo gdje se na kartama nalaze članovi obitelji Visconti. Također je i Salvador Dali naslikao šil tarot karti gdje na prvoj karti se on sam nalazi. U okultnim kartama spadaju Etteillin tarot iliti ga ciganice, tarot Zlatne zore, Crowleyjev tarot i tarot Arthura Edwarda Waitea. U nastavku ćemo vam reći kako izgleda tarot čitanje.

Tarot čitanje – kako izgleda čitanje

Čitanje tarot karti je vještina za koju treba vremena kako biste ju savladali i postali pravi tarot majstor kao oni koje možete pronaći na stranicama za tarot čitanje. Jako je bitno da si nabavite onaj špil tarot karti koje vas dozivaju, i kada ste ih nabavili je jako bitno da one upiju vašu energiju kako biste ih mogli bolje protumačiti tokom čitanja karti.

Postoje razni načini za tarot čitanje, a jedno od klasičnih načina vam je da prvo stavite na vrh kartu one osobe koji čitate kartu, na temelju toga koji je njihov horoskopski znak. Te zatim morate dobro promiješati karte, subjekt mora reći stop, i onda svaku sedmu kartu izvadite van i poredate u red sve dok nemate sedam karti u tom redu. i zatim možete protumačiti odgovor na temelju značenja svake karte. Ako želite dobiti najtočniji odgovor na svoje pitanje, onda vam je najbolje da se obratite pravim tarot majstorima koji će vam pomoći da saznate više o svojoj sadašnjosti, ali i budućnosti.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.8 / 5 (230 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo