numerologija

Numerologija

Povijest numerologije možemo pratiti unazad nekoliko tisuća godina. Od davnih civilizacija – Kina, Japan, Grčka, Egipat, Maje, rani kršćani, pa sve do danas, ljudi su  koristili neku formu numerologije kako bi dobili uvid u dublje razumijevanje sebe i univerzuma, te kako bi objasnili određene pojave i događaje.

Temelj numerologije je saznanje da svaki broj posjeduje određenu snagu i energiju koja nije izražena simbolom broja, već je u okultnoj povezanosti između pojava na zemlji i osnovnih principa u prirodi. Na taj način je numerologija povezivanja makrokozmosa (on je jedan, zbroj svih mikrokozmosa, ujedinjuje pozitivno i negativno) i mikrokozmosa (može ga biti na milijune, to je nešto što nastaje unutar čovjeka i reflektira se na van).

Numerologija je jedna od najjednostavnijih i najlakših okultnih nauka

Čovjek je kao spona između te dvije dimenzije prenosilac određenih energija. Te energije koje smo zaprimili rođenjem od prirodnih sila (svemirskih energija) i dobivanjem imena, prikazujemo kao numeričke vrijednosti broja.

Numerologija je vjerojatno jedna od najjednostavnijih i najlakših okultnih nauka za za razumjeti i naučiti, tako da je te vrijednosti vrlo lako izračunati, te napraviti analizu osobe. Potreban nam je datum rođenja i puno ime i prezime osobe.

Numerologija je povezana i sa astrologijom.

Planetarne energije su predstavljene kroz numeričke vrijednosti broja :

  1. Sunce = Kreacija, početak, snaga duha, svjesnost.
  2. Mjesec = Dualnost, intuicija, introvertiranost, polaritet.
  3. Jupiter = Entuzijazam, širenje, rast, dinamika.
  4. Uran, sjeverni mjesečev čvor ( Rahu ) = Stabilnost, stvaranje temelja, trud.
  5. Merkur = Komunikacija, interakcija, rizik, zabava, pokretljivost.
  6. Venera = Privrženost, ljepota, umjetnost, romantika, taktičnost.
  7. Neptun, južni mjesečev čvor ( Ketu ) = mistika, znanje, putovanja, duhovnost.
  8. Saturn = Uspjeh, mudrost, materijalno bogatstvo.
  9. Mars = Spoj duha i materije, agresija, utjecaj Univerzuma.
  10. Pluton = Transfromacija, početak, svršetak.

Inače se u numerologiji koristi 11 brojeva : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11 i 22. Veći brojevi od tih se zbrajaju, odnosno njegove zasebne brojke kako bismo dobili jedan od ovih 11 brojeva.

Kako bismo dobili potpunu numerološku analizu, trebamo izračunati tri ključna broja, a to su sudbinski broj, duhovni broj i broj imena. Preko njih saznajemo naše karakterne osobine i naš životni put.

Sudbinski broj u numerologiji (broj životnog puta)

Dobijemo ga tako da zbrojimo sve brojeve u datumu rođenja i svedemo ih na jednoznamenkasti broj ( osim ako je u pitanju broj 11 ili 22 ).
Npr., osoba rođena 20.4.1968. ima sudbinski broj 3  jer je 2 + 0 + 4 + 1 + 9 + 6 + 8 = 30, a 3 + 0 = 3.

Sudbinski broj je broj koji opisuje našu sudbinu i otkriva pravi razlog našeg dolaska na svijet, on je karmički uvjetovan, što znači da je rezultat svih naših djelovanja u prijašnjim inkarnacijama, i na njega se ne može ni na koji način utjecati. Preko njega djeluju sile karme koje nam mogu ići u prilog, ili pak protiv nas. Ako nam idu u prilog, iskazuju se kao karmička nagrada ( pozitivno djelovanje u našem životu ), a ako idu protiv nas, iskazuju se kao karmički dug kojeg moramo ‘otplatiti’ ( razne nedaće, prepreke ).

Sudbinski broj je izraz naše prave prirode. On nam otkriva tko smo, zašto smo ovdje, i što možemo očekivati od sudbine tokom života.

Duhovni broj u numerologiji

Dobijemo ga tako da zbrojimo datum rođenja (dane u mjesecu), i svedemo ga opet na jednoznamenkasti broj (osim ako se radi o broju 11 ili 22).

Recimo, osoba koja je rođena 20.4. ima duhovni broj 6 jer je 2 + 0 + 4 = 6. Taj nam broj govori o tome kako osoba doživljava sebe i druge, on opisuje njegovu vanjsku psihologiju ( navike, ambicije, potrebe, odnose s drugim ljudima… ).

Broj imena u numerologiji

Dobiva se zbrajanjem numeričke vrijednosti slova imena i prezimena, dok opet ne dobijemo jednoznamenkasti broj ( osim ako se radi o broju 11 ili 22 ).
Ovo su numeričke vrijednosti slova:

 

12345678
A B C DEU O F
IKGMHVZP
QRLTNWŽ 
 JSĐ X  
Y ŠLj Nj  
  Ć     
  Č     

Npr., ime Ivo Ivić nosi broj 7 jer je :
1 + 6 + 7 = 14, a 1 + 4 = 5  – broj vlastitog imena.
1 + 6 + 1 + 3 = 11 – broj prezimena.
11 + 5 = 16 a 1 + 6 = 7 – broj imena.

Broj imena nam govori o socijalnom životu osobe, te kako se ona odnosi prema drugim ljudima i određenim situacijama u životu. Isto tako, broj imena igra veliku ulogu i u bračnim odnosima. Promjenom broja imena moguće je utjecati na određene sfere života ( iako on nikada neće imati jednako jak intenzitet kao broj prvotnog imena ), te ako ga uskladimo s duhovnim brojem, možemo postići veći sklad u životu.

Ako analiziramo samo vlastito ime, ono nam govori o specifičnostima osobe, a analiza samo prezimena nam govori o obiteljskom nasljeđu, iako se savjetuje analiza zbroja jednog i drugog broja jer tako dobijemo najpotpuniju i najtočniju sliku.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.6 / 5 (481 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo