Astrologija - UranOuranos na starogrčkom znači nebo, i on je najstariji nebeski vladar.

Uran je jedan od novootkrivenih planeta – otkrio ga je William Herschel 1781.godine. Doba u kojem je Uran otkriven je označio slobodom, ljudskim pravima, ustancima, pobunama i općim društvenim i tehnološkim napretkom. Iz tog razloga Uran upravlja računalima, satelitima, televizijom, elektrikom i strojevima koji unaprjeđuju rad. Osim toga, Uran upravlja i socijalizmom.

Njegova okrenutost na bok odgovara hirovitoj i ekscentričnoj prirodi koja u astrologiju obilježava ovu planetu.

Uran je zadnja planeta koja može proći zodijačkim krugom za trajanja ljudskog života, te je zato dodirna točka između ljudske mjere vremena i dugotrajnih povijesnih tijekova koje otkucavaju Neptun i Pluton.

Uran simbolizira pobunu i izravno se odupire Saturnovoj strogosti i suzdržljivosti. Dok se Saturn drži pravila i stvara red, Uran se prema njima postavlja tako da ih krši i mijenja, te u sve što dotakne donosi nemir. Njegova priroda je inventivna, eksplozivna i nepredvidljiva pa ruši sva ograničenja, i time se ruga Saturnovu strogom autoritetu. Iz tih razloga, Uran vlada nesrećama i svim ostalim šokantnim i nepredvidljivim događajima.

Ljudi kod kojih prevladava Uran , biti dosta različiti, bilo da su očaravajući, ekscentrični, kaotični, nestabilni, divlji ili genijalni, uvijek su originalni i nekonvencionalni.

Uran u natalnoj karti predstavlja mentalnu otvorenost, dar domišljatosti, kreativnosti i stvaralaštva, napredak i altruizam. Isto tako, govori o spremnosti osobe da se bori za svoju slobodu, izgovara istinu i razvija svoju originalnost.

Energija Urana se ispoljava kroz sposobnost da napravimo inovativne promjene, te da djelujemo više iz intuitivnog, a manje iz logičkog uma. Njegovi učinci su iznenadni i prevratnički. Potiče okultizam i ezoterij, te bavljenje njome, usmjerava na iznenadne promjene, a s Plutonom i Neptunom ukazuje na genijalnost.

Domicil – Vodenjak.
Egzaltacija – Škorpion.
Egzil – Lav.
Pad – Bik.
Astrološka kuća – 11.kuća.
Boje – Zelena, nebeski plava, indigo plava.
Minerali – Uranij.

Princip – Snažno i iznenadno titranje, napredak prevrat, stvaranje, ritam, šok, originalnost.

Simbolika – Prostor, znanstvena fantastika, tehnika, strojevi, izum, elektricitet, zrakoplovstvo, telefon, sloboda, reforme, pobuna, brzina, neočekivano, neovisnost, eksplozija, nenadana promjena, roboti, rakete, kulturni, umjetnički i politički prevrati, kapitalizam, grubi raskidi.

Sklonosti – Izumi, apstraktne znanosti, psihologija, metafizika, okultizam, astrologija, samostalna i neobična zanimanja povezana sa zrakom, elektricitetom. Istraživačka djelatnost, stručnjaci za automobile, radio, željeznicu, telekomunikaciju Filmski radnici, tiskari, zastupnici novih proizvoda.

Likovi – Izumitelji, ekscentrici, individualisti, nepriznati geniji, revolucionari, astrolozi, astronomi, radiolozi, nevjenčani parovi.

Društveni aspekt – Međunarodne organizacije ( UN, UNESCO ), humanitarne udruge, skupovi i zborovi za proučavanje kozmoloških i okultnih znanosti. Radio, televizija, manjinske stranke.

Psihički entitet – Prirodnom principu naglog obrata odgovara u osobi neovisan duh, nestalna intuitivna inteligencija, ponekad genijalna. Uran predvodi individualizam koji dovodi do pobune, krajnosti, ekscentričnosti i neočekivanih obrata.

Vrline – Originalnost, humanost, druželjubivost, uljudnost, slobodoljublje, svestranost, volja, iskrenost.

Mane – Nered, mušičavost, ludost, nestalnost kod osobe, spolne nastranosti, živčana neuravnoteženost, gubitak slobode, aktivna utopija, kaos, nagle promjene.

Fizičke podudarnosti – Živci, halucinacije, potištenost, krvožilni sustav, gležnjevi, psiha.

Astrologija

 

Magicus.info

         
Ocjena: 4.6 / 5 (448 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo