Bioenergija kako je prepoznati

Bioenergija kako je prepoznatiMnoge drevne kulture, kao i brojne religije bavile su se pitanjima bioenergije. Iako postoji konvencionalno objašnjenje za fenomen bioenergije, ona je do današnjih dana okružena aspektom mistike.
Termin bioenergije može se opisati kao “energija koja oživljava-nadahnjuje tijelo ljudi”. Poznato je da bioenergija koristi svu energiju Zemlje i smatra se neodvojivim dijelom univerzalne energije. Uz samo razumijevanje Qi energije možemo razumjeti da je to energija koja se kreće. Oko nas sve je zasnovano upravo na Qi energiji.

Kako prepoznati bioenergiju

Bioenergija kako je prepoznati – je pitanje kojima se bave mnogi istraživači. John Norman Hansen sa sveučilišta Maryland, u nekim od svojih istraživanja ukazao je na postojanje “bioenergetskog polja” koje je prisutno oko svakog čovjeka. Naime, u nekim od svojih brojnih eksperimenata, on je koristio specijalno klatno vrlo male snage. On je ovo klatno – visak stavljao iznad glave osobe. No, ono što je veoma zanimljivo je da se nakon 60 minuta nakon odlaska te osobe iz prostorije, klatno i dalje tu pomicalo. On je pokušao pronaći logično objašnjenje za ovaj eksperiment, isključujući mogućnost bilo kakve tjelesne topline. Na osnovu ovoga, John Norman Hansen smatra da energetska polja postoje, odnosno Qi energija svuda je oko nas.
Bioenergija kako je prepoznati – u praksi predstavlja energiju revitalizacije. Ukoliko bioenergiju gledamo s duhovnog aspekta možemo reći da je ona način koji nam pomaže da dođemo do sveobuhvatnog preobražaja na fizičkom i mentalnom planu.
Poznato je da svako biće ima svoje energetsko polje koje prožima svaki aspekt našeg suptilnog tijela. Koncept bioenergije može se opisati kao mikro-kozmos koje prožima i najskrivenije centre svakog čovjeka povezujući ga Izvorom i ozdravljenjem. Svatko od nas ima određenu količinu energije. Kod nekih osoba ovo energetsko polje je izraženije pa mogu djelovati ne druge kroz vid terapije bioenergijom.
Posljednjih godina napisano je dosta knjiga na temu bioenergija kako je prepoznati, kao i brojni članci o energetskim poljima. Na zapadu ostvareni su veliki pomaci u ispitivanju bioenergije i njenog djelovanja, a posebno u oblasti vitalnosti organizma i energetskim poljima čovjeka.
Na pitanje bioenergija kako je prepoznati, jedan od vrlo interesantnih odgovora dala je Dr. Shafica KARAGÜLLE koja kaže:
“Do sada smo gledali na fizičko tijelo kao primarno. Danas moramo promijeniti naš koncept i razmišljati o energetskom polju (ili eteričnom tijelu) kao primarnom, a gustom tijelu kao sekundarnom. Oni rade zajedno, ali pretpostavljam da energetsko polje je matrica i fizičko tijelo krajnji rezultat. To je zaokret u našem razmišljanju. “.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.5 / 5 (600 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo