Bioenergija obnovljivi izvori energije

Bioenergija obnovljivi izvori energijeKada govorimo o bioenergiji znamo da je ona obnovljiv izvor energije i nalazi se u biološkom materijalu. Ova Univerzalna životna energija, poznata je i pod nazivima Chi, Qi, prana. Bez bioenergije kao važnog oblika energije nema života. Ovu Univerzalnu životnu energiju drevni narodi povezivali su Božanskim Izvorom snage. U mnogim okultnim konceptima, ova Univerzalna energija smatrala se izvorom za podizanje moći.
Bioenergija obnovljivi izvori energije dolaze od biološkog materijala, kao što su šume, biljke, poljoprivreda, itd. Nafta i ugljen ne pripadaju ovim materijalima, jer predstavljaju “rezultat geoloških procesa”.

Bioenergija se dobiva iskorištavanjem dostupnih energetskih tokova. Bioenergija je vrlo važna u održanju zdrave životne sredine, šumarstva, poljoprivredu, kao i mnogih drugih područja. Posljednjih godina tema bioenergija obnovljivi izvori energije postala je vrlo rasprostranjena u cijelom svijetu. Organska materija koje se koristi za stvaranje bioenergije naziva se biomasa, odnosno, bioenergetska sirovina. Pod izvorom biomase se podrazumijevaju drvo, alge, biljke, ostaci biljaka i životinja.
Postoji veoma puno načina kroz koje se može proizvesti bioenergija. Ovisno o same biomase, njihovo pretvaranje u energiju može biti kroz vid jednostavnih ili složenih procesa. Ovo podrazumijeva čitav lanac aktivnosti kako bi se došlo do samog preobražaja energije. Glavne prednosti, al ii izazovi kada se govori o bioenergiju su: energetska sigurnost, smanjenje razgradnje zemljišta, dok se pod izazovima podrazumijeva očuvanje hrane, smanjenje zagađenja vode i zemljišta. Neka od najmodernijih tehnoloških dostignuća značajno mogu smanjiti mnoge oblike zagađenja.

Bioenergija također može imati veoma važnu ulogu za ublažavanje klimatskih promjena, umanjiti zagađenje zraka, toksina u zraku koji izazivaju mnoge bolesti dišnog sustava, kao i kancerogena oboljenja. Bioenergija obnovljivi izvori energije smatra se jedinim načinom zamjene za fosilna goriva.
Bioenergija prema najnovijim istraživanjima će djelovati oko 30 posto na procese u prirodi što je vrlo veliki učinak na globalnoj razini.
Međutim smatra se da bioenergija može imati narednih decenija i plus i minus učinak ovisno o procesa generiranja.
Još uvijek se znanstveno radi na mnogim ispitivanja vezanim za temu bioenergija obnovljivi izvor energije.
Rade se mnoge studije na teme bioenergija obnovljivi izvor energije u sprezi sa:
-klimatskim uvjetima;
-preradom otpada.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.6 / 5 (413 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo