Bioenergija vježbe

Bioenergija vježbeŽivot suvremenog čovjeka odvija se pod svakodnevnim ubrzanim tempom. Prisutnost stresa i žurbe neki su od glavnih aspekata koji donose neravnotežu razorno djelujući na duhovnu snagu svake osobe. Mnogobrojne negativne situacije, emocije koje su potisnute stvaraju određene vrste blokada u tijelu, sprječavajući ravnomjeran i usklađen protok energije. Sve ovo dovodi do potpune živčane iscrpljenosti, gubitka fokusa i mogućnosti nastanka fizičkih bolesti. Iako postoje brojni načini za vraćanje energetske ravnoteže, bioenergija vježbe omogućuju osobi da najprije ojača svoje mentalno stanje, emocionalnu sferu i omogući opće ozdravljenje. Ono što je najvažnije u primjeni bioenergija vježbe je otvaranje svih energetskih kanala u tijelu i oslobađanje od ustajale i blokirane energije. Kada se čovjek osjeća depresivnim ili ima vrlo malu energiju, to je znak da čakre nisu uravnotežene, a energija je zatvorena i nefunkcionalna.

Bioenergija vježbe koristi se za ozdravljenje, opće povećanje svijesti, stabilnost na emocionalnom planu i duhovni razvoj. Jedna od popularnih bioenergija vježbi je otklanjanje negativnih ili blokiranih energiju iz grlene čakre. U ovoj vježbi osoba se okreće prema sjeveru. Osoba tada treba zamisliti kako energija plave boje protječe kroz dvije satne kazaljke u vidu spiralnog oblika iz predjela grlene čakre kroz ruke i ide van. Ovom prilikom može se koristiti određena afirmacija koja se odnosi na čišćenje ove čakre. Kroz koncept bioenergija vježbe možemo koristi i one za opće opuštanje. Ovaj vid vježbi temelji se osnovnim elementima prirode, odnosno, elementu vatre, elementu vode, elementu zemlje i elementu zraka. Svaki od ova četiri elementa sam po sebi je vrlo specifičan. Četiri elementa bioenergija vježbe bazirane su na “dinamičnim prijelazima”. Kroz ovaj vid vježbi osoba se usklađuje i integrira u cilju što većeg opuštanja.

Bioenergija vježbe Vatra

Sjednite u udoban položaj, dišite duboko i zatvorite oči. U stanju potpune opuštenosti kroz proces zamislite sliku vatre i plamena. Ovaj plamen polako postaje sve jači i kroz njega nestaje osjećaj bola, ljutnje, straha i svega što je negativno.Osjetit ćete da je vaše tijelo ispunjeno novom energijom i toplinom. Primjenom ove bioenergija vježbe vaša energija biće kreativnija. Vježbu postupno završite zahvaljujući se vatrenom elementu.
Bioenergija vježbe država
U ovoj fazi vježbe potrebno je nastaviti sa opuštanjem. Miris bilja, šume, ljekovitih izvora, šuštanja lišća i zvuka ptica ojačat će vaša osjetila. Aktivne vibracije zemljanog elementa pridonijet da vratiti mentalnu jasnoću i energiju zdravlja. Na kraju vježbe zahvalite se zemljanom elementu.
Bioenergija vježbe Zrak
Ovaj segment vježbe zahtijeva da se oslobodite svakog prisutnog tlaka, vraćajući potpuni osjećaj slobode. Opustite svoj um, zaboravljajući ograničenja. Spojite se sa vibracijama zraka, “odvajajući” se od fizičkog tijela. Na kraju vježbe zahvalite zračnom elementu.

Bioenergija vježbe Voda

Na početku ove vježbe treba zamisliti vodu koja je beskrajna. Stopite se s vodom, osjećajući da ona odnosi sve ono negativno od vas, svaku bol, patnju i nečistoću. Osjetite ljubav prema vodi, valovima. Vježbu završite zahvalnošću prema vodenom elementu.
Svaki od ova četiri elementa potaknut novi vid snage. Vatreni element vratiće potrebnu ustrajnost, zemljani element potaknut će kreativnu energiju, mentalnu snagu potaknut element zraka, a čiste osjećaje element vode.
Bioenergija vježbe omogućuju da cijeli energetski sustav bude uravnotežen i balansiran. One nam omogućuju da imamo dobro zdravlje i izliječimo organizam ljekovitim vibracijama.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.7 / 5 (391 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo