Bioenergija za bolju cirkulaciju u tijelu

bioenergija cirkulacijaZdrav protok energije i pravilna cirkulacija su vrlo važni za čovjeka. Kinezi pravilan protok energije nazivaju ci-protok. U današnje vrijeme koristimo izraz bioenergija za pravilnu cirkulaciju energije.
Bioenergija cirkulacija je važna prvenstveno za zdravlje i opstanak čovjeka. Bioenergija cirkulacija je našla primjenu u mnogim tehnikama koje se bave iscjeliteljstvom. Bioenergija cirkulacija se nadovezuje za meridijane i nevidljivo kruži našim organizmom.
Kada energija pravilno kruži daje dobro zdravlje, međutim, kada se desi da osoba ima blokiranu ili nerentabilno orijentiranu energiju sklona je začecima mnogih bolesti i blokiranim osjećajima.
Termin bioenergija cirkulacija nam pomaže u sljedećem:
-da se oslobodimo velikog stresa i napetosti;
-da se oslobodimo straha i panike;
-da imamo zdrav san;
-da ojačamo imuno-sustav;
-djeluje preventivno protiv glavobolje i migrene;
-djeluje pozitivno na vitalnost;
-djeluje na emotivni i mentalni sklop ličnosti;
-djeluje na raspoloženje i odnos prema drugim ljudima;
-utiče na pokretljivost i funkcionalnost pokreta;
-poništava negativnu emociju;
-pomaže vraćanju optimizma i radosti u život;
-pomaže pri otklanjanju boli.
-Termin Bioenergija cirkulacija utječe pored fizičke na mentalnu i emotivnu ravan. Blokirana energija otežava područje emocija i duhovnost donoseći povlačenje osobe u sebe, depresiju i slična stanja.

Termin bioenergija cirkulacija se vezuje usko i za pojam čakri. Svaka čakra ima svoju energiju i svoju udio u čovjekovom zdravlju. Ukoliko su čakre blokirane znak je da je energija blokirana i da se ne kanalizira dobro, što će u organizmu uzrokovati određene zdravstvene probleme.
Bioenergija cirkulacija utječe pored fizičkog tijela na našu auru, astralno tijelo i naš energetski omotač-bio polje.
Aura može biti sastavljena iz više boja i usko se povezuje s čakrama, pa je zato od preliminarnog značaja da cirkulacija energije bude dobra kako bi aura bila jaka i kako bi nas sačuvala od svih negativnih utjecaja. Slaba aura nastaje zbog lošeg protoka energije i nerentabilnog načina života, pa je osoba učestalo izložena bolestima i teško može sačuvati svoje fizičko zdravlje. Slaba aura se svakako može ojačati dobrim protokom energije. Bioenergija cirkulacija ovdje svakako ima jednu od ključnih uloga.
Bioenergija cirkulacija može pomoći da se otklone sve blokade u organizmu i na taj način da energija postane bolja i funkcionalna.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.6 / 5 (300 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo