Horoskop ovan - bikUsprkos tome što su Bik i Ovan susjedni znakovi u zodijačkome kalendaru, oba znaka su jako daleko što se tiče crta osobnosti. Bik je fiksni znak koji je usmjeren prema održavanju stabilnosti i prilično je otporan na promjene. S druge strane, Ovan je kardinalni znak koji ima prirodnu sklonost prema poduzimanju inicijative i koji unaprijed razmišlja o svojim budućim planovima i idejama. Različiti elementi vladaju navedenim znakovima. Bik je  zemljani znak, što ga uvelike razlikuje od vatrenog Ovna. Zanimljivo je kako Bikom vlada Venera, rimska božica ljubavi i ljepote. To se čini malo neobičnim, s obzirom na priličnu Bikovu ravnodušnost.

Navedene osobine mogu značiti kako Bik i Ovan nisu najkompatibilniji znakovi. Najveći potencijal za sukob leži u Bikovoj pasivnoj prirodi koja je suprotna nemirnome i energičnome Ovnu, koji ima veliki društveni krug koji se sastoji od muškaraca i žena, koje obično privlači njegov a ili njezina dinamika i šarm. To se ne slaže s osobinama Bika koji nije sklon ljubomori, ali koji može pokazati posesivnost. Međutim, ako se oba znaka trude i budu prilagodljivi, odnos Bika i Ovna može biti vrlo uspješan, a Bik će pružiti snažan temelj za odnos,  a Ovan će ga obogatiti potrebnom zabavom i energijom.

Usprkos brojnim razlikama u osobnosti, Bik i Ovan mogu jedni drugima biti vrlo privlačni. Njihov odnos je pun strasti te seksualni život će biti jedno kvalitetni i nezaboravno iskustvo jer nadopunjavaju jedno drugo. Najozbiljnija prepreka za održavanje odnosa između Bika i Ovna su različite životne navike. Oba znaka su  ambiciozan u svojim profesionalnim životima, ali dok je Ovan usmjeren na  svoje društveno djelovanje kako bi se osjećali živi, Bik radije svoje slobodno vrijeme provodi kod kuće. Također, Ovan ima jak osjećaj individualnosti, što je Bik teško za razumjeti. Za sreću Bika i Ovna potrebno je razumijevanje jedno drugoga. Bik se može iznenaditi koliko zapravo može uživat ako izađe iz svoje zone udobnosti. Ovan bi trebao prestati prigovarati i može dokazati da je najvjerniji i popustljiv ljubavnik.

Biku može biti neshvatljivo zašto njezin ljubavnik preferira društvo drugih muškaraca i žena, a ne toliko njegovo društvo. Potrebno je shvatiti Ovnovu društvenu prirodu i njegovu ekstrovertiranu i aktivnu osobnosti. Iako su Bikovi obično vrlo strpljivi s ljudima koje vole, ako se situacija ne promijeni i ne obuzdaju Ovnovu osobnost onda su sposobni pokazati zastrašujući temperament. Također, dok Bik možda neće biti otvoren i egoističan, Ovan ima tendencija za pokazivanje iskrenog mišljenja što bi trebao ublažiti, tako da ne povrijedi partnerove osjećaje. Različite navike potrošnje i upravljanja novcem, također mogu predstavljati potencijalne probleme u dugoj vezi. Ovan je sklon trošenju novca dok  Bik s druge strane, voli planirati troškove kao i sve ostalo u njihovim životima.

Horoskop

 

Magicus.info

         
Ocjena: 4.8 / 5 (565 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo