Horoskop: ovan - lavOvan i Lav su prvi i peti znakovi u zodijačkome kalendaru. Ova dva znaka dijele mnogo toga zajedničkog, njima vlada isti elementu – vatra. Zbog toga su i Ovan i Lav dinamični, egoistični i pomalo egocentrični znakovi. Međutim, bitne razlike između dva znaka postoje zbog različitih vladajućih planeta – Mars u slučaju Ovna, kao i Sunca u slučaju Lava koji mu daje karizmu i urođenu moć koja privlači druge. Poduzetna priroda Ovna prisutna je zbog toga jer je kardinalan znak, a Lav je fiksni znak što znači da bez obzira na njihovu dinamiku i društvenost, oni traže stabilnost kroz poštivanje i odanost.

Ova dva znaka su vrlo kompatibilni uglavnom zbog mnogih osnovnih karakteristika koje dijele. Otvoreni su za izazove i vjerojatno je da će njihova veza obilovati mnoštvom zabave, romantike i uzbuđenja. Ovan i Lav ne vole biti podređeni i ugodnije im je u odnosu gdje znaju da neće morati pristati na kompromise koji će ugroziti njihovu neovisnost. Posjeduju velika ega i to je možda jedina opasnost u odnosima između dvaju znakova. Međutim, ako dvije polovice ovog horoskopskog para mogu pronaći sredinu i sagledati stvari s druge točke gledišta, onda je sigurno da će njihovo partnerstvo biti uspješno i sretno. Ovan nikada neće skrivati svoje oduševljenje i zaslijepljenost partnerovom ljepotom i kvalitetama. Njegovo udvaranje uključuje glazbu, ples, dramu, akciju i sve ono kako bi Lavu dočarao kolika je njegova ljubav. Seks između dvaju znakova vjerojatno će biti vatren pun strasti i žara. Međutim, Ovan treba svoju prirodu kontrolirati i treba biti oprezan da se ne igra s Lavovim emocijama i da ga ne čini ljubomornim. Lav ne oprašta nevjeru i nikada neće prihvatiti takav oblik ponašanja.

Lav ima urođeni šarm i Ovan će vjerojatno biti impresioniran njegovom prirodom, obasipanjem skupim darovima, obiteljskim i prijateljskim okruženjem u kojem ga svi cijene i vole. Lav treba paziti na svoj ego, što je lakše za reći nego učiniti. Za Ovna je neprihvatljivo da postoje druge stvari osim njegovih vlastitih ideja, planova i želja. Isto tako, Lav vjeruje da se sve vrti oko njega i teško može voljeti nekoga tko ne može prihvatiti „ne“ za odgovor i tko će se olako usprotiviti njegovom vatrenom temperamentom. Također, Ovan mora naučiti ukrotiti svoje impulzivno  ponašanje. Za Lava, javni imidž i ugled iznimno su važni i partner mora zadržati ovaj nemirni duh. To je odnos u kojem će iskre frcati. Oba znaka razumiju obostrane potrebe i dijele visok stupanj romantične kompatibilnosti.

Horoskop

 

Magicus.info

         
Ocjena: 4.5 / 5 (228 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo