Horoskop ovan - ovanOvan je prvi znak zodijačkog kalendara, a obuhvaća rođene između 20. ožujka i 20. travnja. Muškarci ovog zodijaka uglavnom su energični i neovisni dok žene karakterizira energija, živahnost i povjerenje kojem je teško odoljeti. Vladajuća planeta ovog znaka je Mars, rimski bog rata te su Ovnovi najsretniji kada se nalaze u središtu akcije. Vole različite aktivnosti, nove ideje te motiviraju sve oko sebe, uključujući suradnike, prijatelje, obitelj da se pridruže njihovoj zabavi. Ne iznenađuje što je veza između dva Ovna prepuna energije, strasti i neumornog entuzijazma jer se radi o vatrenome znaku. Prisutan je i jak utjecaj Marsa u njihovim jakim i neovisnim ličnostima. Ne vole se obvezati i ne poštuju pravila i konvencije zbog svog jakog karaktera. Njihova vatrena neovisnost, također dolazi do izražaja i u odnosima jer Ovan kao ljubavnik ne može dominirati ili usvojiti tuđa očekivanja o tome kako se treba i ne treba ponašati. Ako se uzme u obzir karakter ovog znaka onda se za ovaj odnos ne može reći da je najuspješniji. Utjecaj vladajućeg planeta Marsa i element vatre, odnos ovog muškarca i žene čine izuzetno nestabilnim.  S obzirom na to da su u vezi prisutna dva golema ega, i muškarac i žena skloni su mišljenju da svatko zna što je najbolje za njih i da drugi trebaju uzimati savjete od njih. To potencijalno može dovesti do sukoba u kojem svaka strana nije spremna popustiti, što značajno može dugoročno štetiti njihovom odnosu. Karakteristika Ovna muškarca je da se vrlo brzo naljuti što može rezultirati neugodnim izljevima bijesa, ako osjeti da je njegov ego ranjen i povrijeđen. S druge strane, žena Ovan ne može izraziti svoju ljutnju fizički, ali ona podjednako posjeduje neugodan temperament. Svoj bijes pokazat će oštrim riječima te ishitrenim i impulzivnim akcijama.

Postoji još jedan aspekt Ovna ljubavnika, a to je njegov ili njezina stalna potreba za različitim. Oba Ovna i muškarac i žena, u neprekidnoj su potrazi za novim stvarima koje treba učiniti i spremni su za različite situacije i eksperimente. Ova stalna žudnja za nečim nije dobra za stalan dugoročan odnos. Iako njihova veza može uspjeti u kraćim periodima, teško je održavati ovakvu vezu kroz duže vremensko razdoblje. Razlog tome je Ovnova osobnost koja traži nove izazove kako bi se osjećali živima. Ako se žele potruditi da im veza uspije onda oba Ovna i muškarac i žena trebaju usmjeriti svoju energiju na smanjivanje svoje egocentričnosti. Ako su oboje zainteresirani za građenje kvalitetnog odnosa onda je potrebno naučiti kako uzeti u obzir i poštivati druge osobe i njihova stajališta. Dok muškarac može kontrolirati svoje nezadovoljstvo i bijes, žena može pokušati savladati i oslabiti svoj čvrsti stav. Potrebno je ukrotiti ponos i egoizam kako bi gradili uspješnu budućnost.

Ono što je pozitivno svakako je veliki intenzitet strasti, što mogu unijeti u svoj seksualni život. Oboje su skloni eksperimentiranju i mogu računati na dobru zabavu zabave, strasnu energiju i nove ideje kako bi imali što kvalitetnije seksualno iskustvo. Također, postoji još jedan aspekt osobnosti koji može biti presudan za njihovu vezu, a to je iskrena i poštena narav.  Iako oboje imaju jak ego, oni često uspijevaju održati povjerenje jedno u drugo, tako da nema straha od prevare. Ovan može biti otvoren za koketiranje i napraviti partnera ljubomornim, ali rijetko će se upustiti u aferu.

Horoskop

 

Magicus.info

         
Ocjena: 4.8 / 5 (241 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo