Joga blokovi

Joga blokoviJoga predstavlja sustav mentalnih vježbi povezanih sa fizičkim pokretima pri čemu dolazi do poboljšanja određenih funkcija u fizičkoj i mentalnoj svijesti. Postoji puno definicija koje se nadovezuju za jogu, ali se svi stručnjaci slažu da joga prvenstveno pomaže razvoju zdravog života i da jogu ne treba promatrati samo kao fizički model vježbi. Pored mentalne percepcije – fizički pokreti čine osnovu joge. Svi joga pokreti i treninzi se vezuju za pojam joga blokova.
Joga blokovi će nam svakako pomoći na joga treninzima kako bi lakše završili pojedine vježbe.
Postoje joga blokovi koje koriste početnici, ali postoje i joga blokovi koji se koriste kao pomoć za pojedine vježbe i elastičnost.

Joga blokovi se koriste kao praktični alat za leđa i ruke.

Joga blokovi imaju vrlo široku namjenu, pomažu da se pojedine vježbe urade sa više sigurnosti i pokreta.
Kada želite kupiti joga blokove treba obratiti pažnju na sve detalje, počevši od oblika, dimenzija i sličnog, ovisno za koje pokrete su potrebni. Kada se biraju joga blokovi treba voditi računa o njihovoj mekoći i koliko nam određeni oblik i tvrdoća odgovaraju.
Joga blokovi se izrađuju od različitih materijala. U posljednje vrijeme sve se više izrađuju od pjene i pluta, a ranije od drveta. Potražnja je nešto manja za drvenim joga blokovima, uglavnom zbog cijene.

Drveni joga blokovi koji su ranije bili aktualniji

Drveni joga blokovi koji su ranije bili aktualniji imali su neke nedostatke poput klizanja na određenim površinama što im je bio jedan od glavnih mana. Ali također i cijena koja je veća u odnosu na joga blokove od drugih materijala. Drveni joga blokovi iako su do danas najsigurniji vid blokova imaju tu manu što su dosta teški.
Drveni joga blokovi su izrađivani od različitih materijala, najviše bambusa, ali i drugih materijala. Drveni joga blokovi uglavnom se izrađuju kao šuplji.
Joga blokovi od pluta imaju taj deficitno nedostatak, jer suviše upijaju znoj i nakon određenog vremena miris im je krajnje neugodan i na taj način ometa se sam proces vježbi.
Sve veću primjenu imaju joga blokovi od bambusa zbog svoje pristupačne cijene, ali i težine. Ali i ovi joga blokovi imaju svoje nedostatke, a to je proklizavanje na određenim površinama, rok trajanja, kao i djelomično upijanje mirisa
Joga blokovi su neophodni kada želimo praktično odraditi određenu joga vježbu i bez obzira na sve njihove nedostatke, bez joga blokova teško bi bilo zamisliti joga trening.
Joga blokovi služe nam kao pomoć tijekom joga treninga, pomažu da budemo fleksibilniji na pokretima i harmoničniji u mentalnom balansu.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.8 / 5 (247 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo