Joga dijeta uz pomoć joge

Joga dijeta“Za oporavak je potrebno vrijeme, ali također i pravi uvjeti” -Hipokrat
Joga predstavlja jednu od drevnih indijskih praksi čiji je glavni cilj da održi vitalnost tijela i uma. Joga se temelji na mudrosti ravnoteže. Ona je jedan od načina da se balansiramo sami sa sobom, ali i sa prirodom. Ukoliko želimo biti uspješni u prakticiranju joge potrebno je da se pridržavamo osnovnih načela koja je prate, a to su:
-zdrav život;
-zdrav san;
-zdrava prehrana;
-ljubav prema sebi i drugima.

Joga dijeta je vrlo važna

Joga dijeta je vrlo važna ukoliko smo se odlučili da vodimo zdrav način života. U principu, joga dijeta nema namjenu kao ostale dijete da samo mršavimo kada je prakticiramo, već predstavlja balans čitavog našeg tijela.
Joga dijeta podrazumijeva konzumiranje zdravih organskih namirnica. Joga dijeta nam pomaže da pravilnom prehranom brže ozdravimo i da naša vitalnost bude na maksimumu.

Prakticiranjem Joga dijete organizam dobiva sve bitne sastojke kako bi funkcionirao u ravnoteži.
-JOGA Dijeta stavlja naglasak na sljedeće:
-Konzumirajte Vodu. Voda je neophodna za čitav čovjekov organizam. Dnevno se preporuča osam čaša vode. Izbacite kavu i konzumirajte zeleni ili neku drugu vrstu čaja. Koristite đumbir kao dodatak jelima. Kuhajte svježe juhe od povrća. Konzumiranjem tekućine organizam će se osloboditi toksina i u potpunosti očistiti.
-Za Doručak pripremajte musli od žitarica s dodacima svježeg voća. Možete koristiti žitarice i voće po vlastitom izboru. Ovakav doručak hrani organizam da ima energiju tijekom cijelog dana.
Ručak je vrlo važan za funkcionalnost organizma.

Ukoliko koristite ulje naglasak treba staviti na laneno i maslinovo ulje. Možete spremiti juhu od povrća po vlastitoj želji.
-jedite Više puta manje obroka. Popodne se savjetuje konzumiranje toplih čajeva koji pomažu organizmu da ostane funkcionalan.
-Uživajte U hrani dajte joj zahvalnost. Joga dijeta nam omogućuje da jedemo kad god smo gladni više malih obroka. Joga dijeta uvijek ima naglasak na biljnoj prehrani potreban je za pravilan rad organizma.

Joga dijeta ima sljedeću ulogu:

-Da Očisti naš organizam;
-Da Učini metabolizam funkcionalnijim;
-Da Ozdravimo;
-Da Ne budemo pretili;
-Da Um i tijelo budu u skladu;
-Da Produžimo vitalnost, životni vijek i budemo zdravi;
-Da Se više radujemo životu.
Joga dijeta nam otvara velike mogućnosti u percepciji zdravog života. Ovaj vid dijete čini nas jačim, pomaže da se bolje nosimo sa svakodnevnim stresom, jer samim unosom hranjivih i zdravih tvari u organizam, tijelo jača, samim tim i naša otpornost prema bolestima. Joga dijeta čini nas jačim psihički i fizički, pročišćava um i tijelo i doprinosi da poboljšamo stanje svog tijela.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.6 / 5 (576 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo