Joga efekti

Joga efektiJoga kao jedna od najstarijih tradicija predstavlja suptilno uravnoteženje svih čakri i njen cilj je potaknuti pravilno funkcioniranje cijelog tijela. Kroz primjenu različitih vidova joge možemo se osloboditi nakupljenog stresa, dovesti svoj organizam u stanje mentalne i fizičke ravnoteže. Zbog svog djelotvornog djelovanja Joga je posljednjih desetljeća jedna od najpopularnijih tehnika za skladno funkcioniranje tijela i duše.

Joga efekti su mnogobrojni, a neki od njih su sljedeći:

-Zdrav San. Prakticiranjem joge organizam se opušta, oslobađa se stresa i napetosti, a samim tim učinkovito djeluje na spavanje. Joga puno pomaže osobama koje loše spavaju, koje imaju loš san ili ne mogu zaspe uslijed stresa i premora.
-Bolji Protok energije. Prakticiranje joge pokreće energiju, pomaže da tok energije bude bolji i funkcionalniji. Na taj način se čistimo i filtriramo od negativnih energetskih slojeva ustajale energije.
-Produktivnija Snaga. Joga kroz sustav vježbi utječe da se organizam regenerira, a samim tim i da snaga bude bolja i produktivnija.
-Konstruktivniji Seksualni život. Mnogi poznavaoci jogu vezuju se seksualnost i seksualnu energiju. Prakticiranjem Joge organizam se oslobađa svega negativnog, tijelo postaje elastičnije kao i sami pokreti, što dovodi do toga da budemo zadovoljniji i uravnoteženiji.
Joga efekti mogu se sagledati i u utjecaju na kardio -vaskularni sustav, što je od ključne važnosti za zdravlje čovjeka.
-Dejstvo Na bol. Ukoliko organizam trpi bol treba prakticirati joga vježbe s usmjeravanjem na bolnu točku. Vremenom bol će se povući, a osoba će osjećati val pozitivne energije u sebi.
-JOGA Efekti mogu se sagledati u sferi imunološkog sustava i metabolizma. Imuno-sustav kod čovjeka je osnova zdravlja. Pucanje imuno-sustava nagovještava mogući dolazak opasnih bolesti od kojih neke mogu biti s fatalnim ishodom. Prakticiranjem joge naš imuno-sustav postaje jači i samim tim mogućnosti su na minimumu da obolimo. Metabolizam se poboljšava joga treningom što utječe na kalorije i kilograme.
-pravilno Disanje. Joga vježbe su se pokazale vrlo uspješnim kada su u pitanju bolesti respiratornih organa. Učestalim prakticiranjem joge učimo pravilno disati što je vrlo važno za zdravlje. Postoje određene vježbe koje se prakticiraju u cilju dobivanja pozitivnih rezultata kada se radi o bolestima respiratornih organa.
-povoljno Joga efekti mogu se sagledati u poboljšanoj cirkulaciji. Joga utječe vrlo konstruktivno na cirkulaciju. Nezdrav stil života utječe loše na cirkulaciju i samim tim stvara uvjete za mnoge bolesti. Joga vježbe pomažu da naša cirkulacija bude bolja i umanjuje rizike određenih zdravstvenih teškoća.
-JOGA Efekti mogu se sagledati i u boljem položaju tijela. Joga nam pomaže da imamo bolje držanje tijela što je vrlo bitno i zbog estetskog izgleda, ali i iz zdravstvenih razloga.
-Kolesterol. Kolesterol može napraviti veliku štetu cijelom organizmu. Uz prakticiranje joge smanjuje se taloženje masnoća, a samim tim i mogućnost nastanka kolesterola.
-smanjenje Šećera u krvi. Joga se pokazala vrlo učinkovitom kod dijabetičara. Najnovija medicinska istraživanja govore o vrlo produktivnom djelovanju ove prakse na smanjenje negativnih učinaka dijabetesa.
-JOGA Efekti mogu se sagledati u eliminiranju stresa i depresije. Joga nas uči kako pravilno dišemo, da vježbamo i zdravo živimo. Joga vježbe nam pomažu da se oslobodimo stresa, napetost, tenzije, ali i depresije koja dolazi poslije intenzivne izloženosti negativnim emocijama. Kako ne bi došlo do pojave ovih stanja joga nam ukazuje koliko je važno da tijelo bude napunjeno pozitivnom energijom.
-JOGA Efekti vidljivi su u psiho-mentalnom stanju čovjeka. Joga poboljšava dotok krvi u mozak što je od ključne važnosti za čovjeka. Na taj način ona nam pomaže da budemo vitalniji, funkcionalniji i da naše mentalno Ja uvijek bude konstruktivno u svemu.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.6 / 5 (551 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo