Joga kod kuće

joga-kod-kuceJoga je jedinstvena drevna praksa koja vraća prirodnu ravnotežu i sklad između tijela i uma. Ova tehnika uči nas kako da nađemo put do ozdravljenja, postignemo pravilan način disanja, integrirati svoj život i postignemo bolji odnos s drugima.
Prakticiranje joge kod kuće ima za cilj uskladiti svakodnevni protok energije i usmjeri osobu ka vlastitoj zdravstvenoj dobrobiti. Koje vježbe će osoba primjenjivati ​​ovisi od toga da li je tek početnik ili prakticira jogu duže vrijeme.
Suština joge temelji se na principu ljubavi prema sebi i drugima, pa je treba prakticirati bez obzira na mjesto gdje treniramo.
Mnogi početnici koriste video materijal ili skripte kako bi se bolje upoznali sa suštinom ili prvim vježbama joge. Ono što je važno kod joga treninga je prilagodbu i usmjerenost ka ovom kreativnom procesu.

Joga kod kuće je vrlo aktualna jer se mnogi zbog spontanosti i nesigurnosti prije odlučuju za ovu varijantu, a mnogi i zbog vremena, posebno ukoliko u blizini nemaju joga centar za obuku.

U samom startu programa joga kod kuće potrebno je urediti vrijeme koje će biti prilagođeno prakticiranju joge. Ono što ne treba zaboraviti je svakako sam cilj i zadovoljstvo ove prakse.

Tijekom obavljanja vježbi u programu joga kod kuće treba uzeti u obzir da ovo nije vrsta fizičkog treninga, već općeg opuštanja uma i tijela.

Osobe koje žele prakticiraju program joga kod kuće to mogu učiniti u bilo koje doba dana. Ako osoba zauzeta u poslijepodnevnim časovima najbolje da odabere program jutarnjih vježbi u programu joga kod kuće. Na taj način u početku uskladit sve obaveze, a sam bioritam i navike neće biti u disbalansu.

Kasnije kada osoba uđe u suštinu i počne mijenjati neke svoje životne navike, može promijeniti vrijeme vježbanja joge.

Ono što je također vrlo važno znati je koliko vremena treba odvojiti za joga trening. Pojedine osobe
program joga kod kuće prakticiraju oko dva sata dnevno. No, ukoliko je osoba početnik savjetuje se da je najbolje da izdvoji oko 15 do 30 minuta dnevno za ovaj program – Yoga kod kuće.
Za ovaj vid treninga potrebno je da u domu postoji određeno mjesto na kome se osoba najbolje osjeća. Također i mjesto gdje je drugi tijekom vježbanja neće uznemiravati.
Program joga kod kuće započinje jednostavnim vježbama u kojima je naglasak stavljen na vježbe disanja i veću kontrolu uma. Na taj način osoba polako ulazi u predivan svijet joge u kome su emocije pod većom kontrolom, a pokreti uravnoteženiji i opušteniji.
Program joga kod kuće može se prakticirati na sljedeći način:
-Asana 60 minuta – Vježbe koje se odnose na tijelo, položaj i koncentraciju;
-Pranayama 20 minuta – Vježbe disanja;
-MEDITACIJA 15 minuta.

Ovo je samo opći model prakticiranja programa joga kod kuće, ali osoba uz stručne konzultacije s instruktorom joge može napraviti poseban model vježbanja.

Prakticiranjem programa joga kod kuće svakog dana utjecat će pozitivno na svoj um, na svoje tijelo, bit ćete vremenom fleksibilniji i elastičniji. Također, ovaj program joge djeluje stimulativno na procese razmišljanja i unutarnju samokontrolu.

Joga kod kuće

Magicus.info

         
Ocjena: 4.8 / 5 (397 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo