Joga za doručak

joga-za-dorucak“Da bi bili zdravi jedite lagano, duboko dišite, živite umjereno, radujte se i imajte interes u životu.”
William Londen
Joga predstavlja jedinstvenu filozofiju življenja. Iako mnogi Jogu promatraju kao fizički vid vježbanja, Yoga je daleko iznad toga, jer predstavlja sklad mentalnog i fizičkog u čovjeku.
Joga njeguje određene principe i praktičari Joge pridržavati određenih pravila koja su uglavnom usmjerena na zdrav život, zdrave navike, zdravu prehranu i slično.
Joga za doručak zauzima vrlo bitno mjesto kada pričamo o Joga prehrani. Izlazak iz sna i ulazak u novi dan posebno ukoliko je popraćen glađu smatra se dobrim momentom u Jogi. Postoji više opcija promatranja kada se govori o Yoga doručku. Određeni praktičari Joge su za varijantu da prije jutarnjih vježbi ne treba doručkovati izuzev možda uzeti vodu ili svježe voće. Međutim određeni praktičari Joge smatraju da je doručak neophodan, a nakon toga da treba pristupiti Yoga vježbama.
Postoji nekoliko opcija Joga doručka koji se savjetuju od strane stručnjaka. Na individualnoj osnovi je za koju varijantu ćemo se opredijeliti.
-topla Limunada. Topla limunada se savjetuje svima bez obzira da li prakticirate doručak prije jutarnjeg treninga ili ne. Ona pomaže da sve štetne tvari odu iz organizma. Na taj način se energija regenerira.
-Zeleni Sokovi. Sokovi od svježeg povrća s dodatkom voća veoma su ljekoviti. Ovom doručku možemo dodati nešto od integralnih peciva.
-Musli. Tradicionalni musli na prirodnoj osnovi bez dodatka šećera može biti vrlo dobro rješenje za joga doručak. Musli se može napraviti sa dodatkom različitih sjemenki i žitarica u koje ćemo dodati mlijeko.
-organska Jogurt s dodatkom žitarica. Organski jogurt s dodatkom žitarica djeluje veoma hranjivo na organizam. Možemo dodati sjemenke ili voće što će ovaj doručak učiniti potpunim.
-Integralni Tost sa dodatkom voća. Integralni tost s dodatkom voća djeluje vrlo zanimljivo, posebno ukoliko volimo egzotično voće. Možemo koristiti raženi tost ili drugu vrstu tosta po vlastitom izboru.
-Ne -vegetarijanski Doručak. Praktičari Joge uglavnom su vegetarijanci, ali ih ima u nešto manjem broju i koji to nisu. Ukoliko želite pripremiti ne-vegetarijanski doručak onda koristite kokosovo ulje, jer se ne mijenja tijekom procesa prženja. Možete ispržiti jaja, dodati voće i dobit ćete najbolji ne- vegetarijanski doručak. Postoje i neke druge varijante poput gljiva i voćnih priloga.
-Čaj I topli doručak s voćem i povrćem. Pojedini učitelji Joge savjetuju da se za doručak uzme topli čaj koji djeluju produktivno na organizam. Također savjetuju da se uzima topli doručak. Možete spremiti voće i povrće u toploj varijanti s dodatkom kurkume ili drugih začina. Na taj način ćete se pročistiti i što je bitno sačuvati svoju energiju tijekom dana koja neće opadati. Ovakav tip doručka spada u principe Ayurvede koja svojim učenjem ukazuje koliko je bitno sačuvati energiju tijekom čitavog dana na principu zdravih i konstruktivnih obroka.
Postoji još neograničeno puno mogućnosti kada je Joga za doručak u pitanju, a osoba može uvijek smisliti i neku vlastitu varijantu prilagođenu vlastitim željama. Vrlo je važno da Joga doručak doprinese većem zdravlju i bude blagotvoran za naš organizam.

Joga za doručak – uvod u svaki dan!

Magicus.info

         
Ocjena: 4.7 / 5 (602 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo