Keltski križ otvaranje tarota

Keltski križ otvaranje tarota

Keltski križ je najstariji način otvaranja tarot karata

Tarot je jedna od mnogobrojnih ezoterijskih tehnika pomoću koje je odgovara na pitanja koja pojedinac postavlja te se vrlo često koristi i za proricanje sudbine. Postoji već stoljećima i kroz to vrijeme su se razvili ne samo različiti tarot špilovi, već i razni načini otvaranja karata pomoću kojih se vrši tarot čitanje. Iako postoje mnogi načini otvaranja karata, keltski križ se smatra najstarijim i najraširenijim načinom otvaranja tarot karata. Iako je sama metoda otvaranja karata vrlo popularna i često korištena, o njenom porijeklu u nastanku se ne zna ništa. Keltski križ se otvara pomoću 10 karata iz tarot špila, a pri tome je osnova, odnosno, križ sastavljen od 6 karata, od čega su one dvije u centru prekrižene. Posljednje 4 karte poredaju se sa strane i podsjećaju na štap. Neki tumači tarota, odnosno, kartomanti prilikom otvaranja karta u obliku keltskog križa koriste samo Velike Arkane, no ona je jednako učinkovita i kada se koristi cijeli špil tarot karata.

Keltski križ daje odgovore na sva pitanja

Karte koje se otvaraju u keltskom križu potrebno je tumačiti zasebno, no na kraju ih je potrebno međusobno povezati kako bi se dobila cjelokupna slika i time precizan te konkretan odgovor. Neki ljudi smatraju da keltski križ odgovara samo na pitanja koja se tiču osobnog života ili pitanja koja spadaju u kategoriju sudbinskih pitanja, no odgovor se može dobiti bez obzira na postavljen pitanje. Keltski križ je metoda u kojoj postoji određeni redoslijed otvaranja karata te se na taj naći dobiva preglednost situacije i lakše povezivanje odgovora. Tarot karte osjećaju energiju pitača kao i njegovo unutarnje stanje duga te se na taj način dobivaju odgovori jer se karte međusobno nadovezuju te na taj način daju jasne odgovore koje pitaču mogu biti smjernice ili konkretan odgovor kako postupiti u situaciji u kojoj se nalazi. Osim tarot karata, metoda keltskog križa može se iskoristiti i u nekim drugim ezoterijskim disciplinama kao što su Rune.

Keltski križ ima svoj redoslijed otvaranja karata

Keltski križ se može otvoriti samo uz pomoć Velikih Arkana, no isto tako se može otvoriti s cjelokupnim tarot špilom koji se sastoji od 78 karata te uključuje Velike i Male Arkane. Keltski križ je potrebno otvoriti nakon što se kartomant, odnosno, tarot majstor koncentrira na pitanje i dobro izmiješa špil. Prva karta koja se izvuče predstavlja pitača, kao i njegov trenutni psihički potencijal koji je usmjeren na traženje rješenja. Nakon toga se špil ponovno miješa te se izvlači druga karta koja se stavlja preko prve te predstavlja faktore koji se protive rješenju. Treća karta govori o cilju pitača. četvrta predstavlja kvalitete pitača koje mogu pomoći kod ostvarivanja cilja. Peta karta odnosi se na probleme iz prošlosti, dok šesta donosi moguća rješenja u bliskoj budućnosti. Sedma karta odnosi se na predviđanje vezano uz pitanje, dok je osma karta utjecaj okoline. Deveta karta odnosi se na pitačev odnos prema problemu, dok je deseta karta rasplet situacije i daje sveobuhvatni odgovor.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.6 / 5 (385 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo