Majstorska joga sedmi ključ

Majstorska joga sedmi ključMajstorska joga se smatra začetnikom svih suvremenih oblika joga.
Vjeruje se da je nastala u drevnoj Perziji, ali imala svoj dug put samorazvoja da bi svoj procvat pronašla u drevnom Egiptu. Zbog određene jačine frekvencija u radu s ključevima majstorske joge u početku učenici su uzimali samo mali djelić znanja.

Majstorska joga nam pruža mogućnost samospoznaje dubinskog Ja na određeni način i ukazuje preko rada s ključevima da se naše unutarnje Ja poveže sa Višim Ja. Ovo je vrlo složen proces i potrebno je dosta znanja i rada s ključevima kako bi se došlo do određenih produktivnih rezultata.
Majstorska joga utječe na balans mentalne, duhovne i fizičke percepcije. Poticajno utječe na energiju, poboljšava protok, uravnotežuje energiju-Gaya lame. Ravnoteža i harmoničnost Gaya lama ima ključnu ulogu pri radu s majstorskom jogom i ključevima.
Majstorska joga ima 13 ključeva i svaki na svoj način ima određenu ulogu, koncept i mjesto u energiji. Pojedini ključevi nikada nisu bili dostupni učenicima, već samo učiteljima.

Svaki ključ na svoj način otključava određena znanja koja se proširuju aktiviranjem svakog sljedećeg ključa.
Majstorska joga u suštini se nadovezuje blisko za vježbe disanja -Majstorski dah koji ima vrlo važnu ulogu kod majstorske joge.
Majstorska Joga sedmi ključ nas već uključuje u viša znanja. Majstorska joga sedmi ključ se vezuje za žezla i energetski utjecaj. Ukoliko nemate osobnog žezla također možete primijeniti sedmi ključ koji će otvoriti nove razine znanja o duši i njenoj besmrtnosti. Kod majstorske joge sedmi ključ koncentracija igra ključnu ulogu.
Majstorska joga sedmi ključ spada u prvi od ključeva visokih frekvencija. Meditativni pristup i povezivanje s energijom svemira ovdje je od velikog značaja.
Majstorska joga sedmi ključ se vezuje za energiju planeta i rad na određenom energetskom razini kako bi došlo do povezivanja energija. Pored energije planeta, u sedmom ključu se radi i energijom minerala kako bi se napravio koncept povezivanja.
Majstorska joga sedmi ključ ima zanimljiv koncept učenja, ali jaku frekvenciju i uvjet da se radi sa sedmim ključem jeste znanje i dobro savladan rad s prethodnih šest ključeva.

Majstorska joga sedmi ključ

Majstorska joga sedmi ključ nam pruža mogućnost da dopunimo svoja znanja tako što je povezivanje sa energijom Univerzuma ovdje primarno.
Majstorska joga sedmi ključ još jedan korak bliže vlastitoj samospoznaji.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.8 / 5 (497 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo