Meditacija anksioznost – sve o meditaciji anksioznost

meditacija-anksioznostMeditacija spada u jedan od vrlo učinkovitih načina za smanjenje anksioznosti i stresa. Kroz tehniku meditacija anksioznost poboljšavaju se mentalne funkcije, ali se također smanjuju mnoge druge neugodne popratne pojave. Znanstvenicu su dokazali da primjena meditacije može smanjiti ispuštanje kortizola -hormoni stresa. Smatra se da više od pedeset posto populacije pati od anksioznosti. Inače stanje anksioznosti manifestira se kroz pojačan nemir, uzbuđenje, prisutan osjećaj tjeskobe, strah i energiju nemira. Meditacija anksioznost vrlo je popularan vid, odnosno tehnika, za savladanje tjeskobe i oslobađanja od prisutnih blokada. Meditacija osim što poboljšava koncentraciju može umanjiti razvoj degenerativnih promjena kod čovjeka. Sa obzirom da se anksioznost manifestira kroz napade panike, tehnika meditacije ovdje može imati učinkovit utjecaj. Kako započeti tehniku meditacija anksioznost i prevladati postojeći osjećaj tegobe?

Vježbe disanja
1.U tehnici meditacija anksioznost vježbe disanja smatraju se najlakšim načinom u umanjenju tjeskobe. Vježbe disanje podrazumijevaju duboko uzimanje zraka iz trbuha. Vrlo često događa se da osoba pogrešno primjenjuje vježbe disanja, pa umjesto uzimanja daha iz trbuha, ona zrak udiše iz grudi. Kada se misli na duboko disanje u tehnici meditacija anksioznost tada doslovno treba osjetiti valove zraka u trbuhu. Vježbe disanja treba primjenjivati svakog dana po nekoliko minuta, na bilo kojem mjestu. U ovoj tehnici vrlo je važno da se za tih nekoliko minuta odbace svi vanjski utjecaji i osoba bude fokusirana isključivo na disanje. Unosom dovoljno kisika u tijelo, oslobodit se postojećeg osjećaja tegobe i napetosti, a samim tim negativne uznemirujuće energije.

Vizualizacija
2. U tehnici meditacija anksioznost vizualizacija također može biti od velike pomoći. Naime, vidom kreativne vizualizacije smanjit će se postojeća anksioznost i tjeskoba. Da bi bili uspješni u vizualizaciji, potrebno je odabrati određeno mjesto u prostoru, zatvoriti oči i um osloboditi od svih prisutnih misli. Osoba treba zamisliti osjećaj tišine i stanje potpunog mira, odnosno, da tijekom vizualizacije um osobe bude potpuno rasterećenih od svih briga i razmišljanja. Ukoliko osoba ostvari ovo stanje uma, vrlo brzo osjetit će unutarnji mir i samim tim smanjiti nepotrebno rasipanje energije.

3.Fokusiranost ka cilju i kreativni vid opuštanja
Ono što se također preporučuje za tehniku meditacija anksioznost, osim navedenog, je traženje određenog životnog fokusa i svakodnevna kreativnost. Osobe koje pate od anksioznosti naglasak treba staviti na nove ideje ili započinjanje novog hobija. Ovi vidovi opuštanja djelovat stimulativno na opće stanje osobe, ali ujedno i popraviti njen fokus. Na ovaj način osoba će imati više kontrole nad svojim emocijama, a krajnji fokus misli biće određen kreativnim zadacima.
Pored navedenih tehnika, u praksi se koriste i:
1.Biljne esencije
2.Masaže
3.Aromaterpija, ali i druge brojne metode.

Meditacija anksioznost

Pri korištenju tehnike meditacija anksioznost stručnjaci preporučuju plivanje, kao dinamičan vid rasterećenja, šetnje prirodom i druženje. Meditacija anksioznost uvelike nam pomaže da razbijemo osjećaj depresije u sebi, održimo mir u svakodnevnom životu, budemo opušteniji i život sagledamo jednostavno bez prevelikog opterećenja i nepotrebnih komplikacija.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.7 / 5 (347 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo