Meditacija cilja

meditacija-ciljaMeditacija je konstruktivan način da putem meditativnih tehnika dođemo do Višeg Ja, do cilja i do samog Prosvjetljenja.
Meditacija cilja nam pruža mogućnosti da kroz određene faze dođemo do željenog rezultata.
Prva faza. U prvoj fazi Meditacije cilja potrebno je da se fokusiramo na sadašnji trenutak i na ono što zaista želimo, čemu težimo i što će naš život učiniti ugodnijim.
Druga faza. U drugoj fazi Meditacije cilja radimo na formulaciji želja koje možemo napisati i podijeliti u određene skupine. Odlučivanje što je primarno u ovom momentu i sa kojom željom će se krenuti u meditaciju. Želja ka ostvarenju može biti povezana s osobom, objektom, biljkama i svemu onom što nas čini sretnim, ka čemu imamo misaonu težnju.
Treća faza. U trećoj fazi Meditacije cilja krećemo s praktičnim meditativnim vježbama. Zatvorimo oči polako i zamislimo želju-ono što smo formulirali u drugoj fazi.
Četvrta faza. U četvrtoj fazi Meditacije cilja i dalje se zadržavamo na cilju, ali mu detaljnije i jasnije PRISTUPITE. Predmet meditacije u četvrtoj fazi meditativnim pristupom treba lagano da se penje ka uzvišenju, recimo planini koja treba u meditaciji biti ispred nas. U suštini, naša želja predstavlja naš cilj.
Peta faza. Peta faza Meditacije cilja se odnosi na blokade. U samom startu pristupu meditaciji-posebno ako ste početnik, događati se čuti razne zvukove ili vidite određene prizore oko vašeg cilja u meditaciji. Oni su tu da vas destabiliziraju, ali ujedno i ukažu koliko morate raditi na Meditaciji cilja kako bi ostvarili ono što želite. U osnovi takve pojave ne mogu naškoditi u meditaciji, ali mogu nas ometaju ili blokiraju, skreću sa željenog cilja.
Šesta faza. Šesta faza Meditacije cilja dotiče pitanje zadržavanje fokusa ka elementu želje, bez obzira na učestale negativne blokade. Upornost je važan parametar za ovu fazu.
Sedma faza. U sedmoj fazi Meditacije cilja dolazite do svog cilja, bez obzira koliko ste imali smetnji u prethodnim fazama. Prišli ste cilju komunicirate s njim, uživati ​​u svakom trenutku.
Osma faza. Osma faza je izlaz iz Meditacije cilja. Otvorite polako oči, budite u miru nekoliko sekundi, tek onda napravite fizičke poteze. Upišite sve što ste vidjeli na svom meditativnom putovanju, sve blokade, momente, osjećaje. Osma faza je vrlo važna jer strukturalno govori dokle smo stigli sa Meditacijom cilja prvi put. Meditaciju cilja sa svojim ciljem-željom treba ponavljati periodično sve dokle u meditativnom postupku ne nestanu blokade. Svaki put treba upisati svoje viđenje. Na kraju postupka vidjet ćete koliko napredujete i koliko ste se približili svom cilju.

Meditacija cilja

Magicus.info

         
Ocjena: 4.6 / 5 (345 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo