Meditacija čišćenje čakri

Meditacija-ciscenje-cakriMeditacija u općem smislu riječi smatra se vrlo korisnim vidom prakse za ozdravljenje, pronalaženje sklada i oslobađanje od svih negativnih vidova emocije. Tijekom života, svaki čovjek akumulira puno osjećaja, od kojih su ljutnja i bol dva najveća negativna stavka koja u velikoj mjeri “zagađuju” suptilno i astralno polje. Kao posljedica ovih nakupljenih osjećaja javljaju se mnoge bolesti u području fizičkog tijela. Meditacija čišćenje čakri predstavlja proces očišćenja od svih vrsta negativnih misli, osjećaja, nelagoda na cjelokupnom energetskom planu. Da bi primijenili tehniku ​​meditacija čišćenje čakri najprije je potrebno da razumijemo sam značaj čakri i njihov položaj u tijelu. Svaka čakra, odnosno, energetski centar u čovjeku identificira se s određenim područjem života i protokom energije. Kada su kod čovjeka sve čakre otvorene, tada je sustav uravnotežen i skladan. Međutim, kada je neka čakra u tijelu blokirana tada kao rezultat imamo narušeno fizičko i emocionalno zdravlje čovjeka. Nepravilan rad čakri dovodi do osjećaja straha, tuge, intenzivnog osjećaja nervoze, depresije, bola, neuravnoteženog djelovanja, nesigurnosti i negativnih misli. Čišćenje i balansiranje čakri kroz meditaciju ima za cilj da oslobodi ustajalu energiju, spriječiti dalje formiranje blokada u tijelu i eliminira negativne vibracije. Tehnika meditacija čišćenje čakri vraća um u potrebnu ravnotežu kroz kombinirane tehnike koje se sastoje od korištenja zvuka, boja i tehnike disanja. Postoji sedam glavnih čakri, a to su:
-Korenska Čakra
-Sakralna Čakra
-Solar Pleksus čakra
-srčane Čakra
-Grlena Čakra
-Čeona Čakra
-Krunska Čakra.

Meditacija čišćenje čakri

Meditacija čišćenje čakri je vrlo produktivan i učinkovit vid meditacije koji će doprinijeti iscjeljenju našeg bića na svim razinama – mentalnom, duhovnom, fizičkom i emocionalnom. Ova tehnika prvenstveno je usmjerena na percepciju podsvijesti, tj. uklanjanje negativne i neželjene energije. Da bi primijenili tehniku ​​meditacija čišćenje čakri, vratili protok usporene ili blokirane energije, potrebno je krenuti korak po korak s meditacijom. Meditaciju treba otpočeti s korijenskom čakrom. Osoba kroz vizualizaciju treba svakoj čakri dodijeliti određenu boju. U praksi ove tehnike korisnici koriste primjer pupoljka i odgovarajuće boje. Počinje se od korijenske čakre i jarko crvene boje. U početku energija crvene boje se postupno otvara i širi. To se odnosi na sva pitanja opće sigurnosti. Isto treba uraditi sa svim ostalim čakrama, pokretanjem snopova boja – žute, zelene, plave, indigo, ljubičaste, zelene, narančaste. Na ovaj način omogućuje se protok čistoj energiji da se kreće slobodno kroz svaku od sedam čakri. Druga čakra je sakralna, povezuje se s narančastom bojom i fizičkim zadovoljstvima. Treća čakra je pleksus čakra, povezuje se sa žutom bojom i pitanjima kontrole. Četvrta je srčana čakra, povezuje se sa zelenom bojom i pitanjima ljubavi i praštanja. Peta čakra je grlena, povezuje se s plavom bojom i pitanjima komunikacije. Šesta čakra je treće oko, povezuje se s indigo plavom bojom i pitanjima unutarnjeg Ja. Sedma čakra je krunska, povezuje se s ljubičastom bojom, duhovnošću i intuicijom. Vrijeme trajanja tehnike meditacija čišćenje čakri može trajati od 20 ili 30 minuta, no, vrlo često u praksi sama osoba odlučuje koliko će postupak trajati.
Tehnika meditacija čišćenje čakri vraća pravilan protok energije u tijelo i um osobe, smanjuje negativan fokus i omogućuje da čista energija teče slobodno.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.5 / 5 (466 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo