Meditacija emocije

Meditacija emocijeMeditacija emocije predstavlja poseban skup vježbi u kojima je aktivnost usmjerena na stvaranje unutarnjeg mira i ravnoteže. Ova tehnika je način transformaciji i izlaz iz negativnih emocija.
U svakodnevnom životu, svaki čovjek na sebi svoj način reagira na stres, ljutnju, radost. Sva ova stanja mogu transformirati u negativnom ili pozitivnom konceptu čovjekovu emociju.
Najčešće se dešava da se ljutimo, a onda imamo potrebu da budemo negativno usmjereni prema osobi ili osobama koje su nam nanijele ljutnju. Pod terminom ljutnja spada svaki vid negativnih emocija, koje treba izbjegavati. Poznato je da velika ljutnja u čovjeku blokira u realnosti sve dobre prilike, pa često možemo čuti od osoba koje se ljute i vole raspravljaju kako kažu kako im ništa ne ide u životu. Ono što je najvažnije je da sami moramo utjecati na svoje emocije i ne smijemo dozvoliti, posebno ne negativnim emocijama, da postanu jače od nas samih, jer u tom slučaju dolazi do dubljih problema. Osim blokada, ljutnja se odražava i na bolest fizičkih organa. Da bi živjeli u miru, harmoniji tijela i duha potrebna je kontrola emocija.
Tehnika meditacija emocije nam omogućuje da izliječimo svoje tijelo, um, poboljšamo opći balans i očistimo se od utjecaja moći negativnih emocija. Ljutnja nije jedini destruktivan vid emocije, ali poput tuge spada u oblik negativnih i može dovesti do mnogih bolesti, od kojih je najčešća depresija.
Meditacija kao oblik prosvjetljenja u istočnoj tradiciji bazira se na osnovama ljubavi i prirodnom načinu kontroliranja emocija. Meditacija emocije nije usmjerena na suzbijanje emocija, već na samo ojačanje čovjekove percepcije. Svaka emocija u sebi sadrži određene vibracije. Svaka negativna emocija ima svoje loše učinke koje moramo filtrirati i dovesti sebe u stanje mira i emocionalne stabilnosti.
Tehnika meditacije emocije se može primijeniti na više načina, ali navest ćemo najviše primjenjivani način.
Praktičan pristup meditaciji:
-Početak Primjene ovog oblika meditacije započinjemo tako što zauzimamo udoban položaj i počinjemo s vježbama disanja.
– Sve misli koje se pojavljuju i emocije treba prepoznati i ostanemo neutralni.
– Polako ćemo početi osjećamo kako se odvajamo od svojih negativnih emocija. Postupno postajemo mirniji.
Neki praktičari meditacije, pored vježbi disanja i opuštanja, primjenjuju pjevanje mantre Om što dodatno pojačava sam proces meditacije.
U ovoj vježbi također možemo koristiti objekt meditacije, poput mjehurića sapunice, lista kiše i slično, što nam omogućuje da ne rasipamo misao i da zaustavimo procese razmišljanja.
-Nakon Toga kada je stanje mira i topline zavladalo cijelim tijelom osjećamo spajanje sa energijom svemira. To je ogroman energetski potencijal koji nas oslobađa od vezanosti.
-Svjetlost Se širi u nama
-Vježbe Završavamo s laganim disanjem, većim osjećajem ljubavi i lakoće u nama samima.
Tehniku ​​meditacija emocije treba što češće primjenjivati ​​kako bi se oslobodili negativnih učinaka svih loših emocija.
Meditacija emocije djeluje pozitivno na cjelokupan organizam i mentalnu percepciju, a samim tim u mnogome poboljšava kvalitetu našeg svakodnevnog života.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.5 / 5 (541 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo