Meditacija epilepsija

meditacija-epilepsijaU svijetu su poznati mnogi vidovi i oblici meditacije. Ono što tehniku ​​meditacija epilepsija čini specifičnom je da se njezinim prakticiranjem postižu pozitivne promjene koje umanjuju tendencije ka epileptičnim napadima.
Epilepsija je neurološki poremećaj koji je popraćen epileptičnim napadima. Još uvijek znanost nije otkrila koji je uzrok pojavljivanja epilepsije, ali se vjeruje da genetska predispozicija, moždani udar i slična oboljenja imaju veliki učinak u nastanku epilepsije. Ovom neurološkom poremećaju izložene su osobe svih životnih doba.
Epilepsija se može manifestirati kroz male i velike napade. Mali napadi se manifestiraju gubitkom svijesti određenog vremenskog intervala od nekoliko sekundi do nekoliko minuta, a zatim se osoba vraća u normalno stanje. Uglavnom sve osobe koje imaju problem s epileptičnim napadima se ne sjećaju vremena napada.
Veliki napadi se manifestiraju naglim gubitkom svijesti, nakon čega osoba pada, zgrčene ruke i noge, kao i intezivna pjena su reakcija. Napad traje nekoliko minuta ii nakon toga reflektivno se opuštaju mišići i osoba se polako vraća u realno stanje, ali s naglašenom željom za snom. Osoba se nakon napada ne sjeća samog napada.
Pojedini liječnici koji se bave znanstvenim studijama o učinku meditacije u epilepsiji preporučuju konstruktivan rad sa sedmom čakrom i korištenje afirmacija na bazi duhovnosti i povezivanja s Božanstvom. Vjeruje se da ovakav meditativan pristup hrani mozak i nakon određenog vremena daje pozitivne signale koji se ispoljavaju kroz smanjen broj napada do njihovog mogućeg nestanka.
Medicina je potvrdila da prehrana može značajno utjecati na smanjenje epileptičnih napada.
Ketogena djeta se pokazala kao vrlo učinkovita u liječenju epilepsije. Ona se temelji na smanjenju ugljikohidrata, a pojačavanju masti i proteina u prehrani. So i slatkiši su nepoželjne namirnice kod osoba koje boluju od epilepsije, jer se vjeruje da sol može biti jedan od faktora napada. Alkohol je strogo zabranjen artikal kod osoba koje pate od epilepsije.
Uz određenu dijetu i prepisane lijekove epileptični napadi se mogu u velikoj mjeri iskontrolisati.
U želji za izlječenjem puno osoba se okreće i alternativnoj medicini kako bi našli lijek za ovu bolest-neurološki poremećaj od kojeg pati više od 40 milijuna ljudi na svijetu.
Posljednjih godina u žižu medicinskog interesa došla je i tehnika meditacija epilepsija. Jedan broj znanstvenika vjeruje da se primjenom tehnike meditacija epilepsija mogu smanjiti epileptični napadi i na temelju toga rađene su mnoge medicinske studije. Kod pojedinih bolesnika tehnika meditacija epilepsija se pokazala kao vrlo učinkovita.
Međutim, drugi dio znanstvenika smatra da tehnika meditacija epilepsija djeluje destruktivno i kontraproduktivno izlječenju epilepsije. Njihov zaključak se bazira na tome da meditativnim vježbama koje zahtijevaju određenu pozornost se opterećuju neuroni i nakon više meditacija dolazi do pogoršanja stanja pacijenta.
I dalje se rade mnoge medicinske studije po pitanju tehnike meditacija epilepsije, ali je sigurno da će svaka osoba na svoj način iznijeti model meditacije epilepsije – bio on produktivan ili kontraproduktivan.
Tehnika meditacija epilepsija također podrazumijeva da se tijekom meditativnih procesa osoba pridržava svojih prehrambenih navika.
Prije praktične primjene tehnike epilepsija meditacija obavezno je konzultirati se s liječnikom po pitanju istog.

Meditacija epilepsija

Magicus.info

         
Ocjena: 4.7 / 5 (604 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo