Meditacija gledanje u svijeću

Meditacija-gledanje-u-svijecuMeditacija gledanje u svijeću, kao jedan od vidova meditativne prakse, pomaže u harmonzovanju energije, poboljšanju koncentracije, smanjenju negativnih emocija i akumulaciji pozitvne energije. Ova vrsta tehnike pored blagotvornih učinaka na zdravlje osobe, također može pomoći u jačanju psihičkih sposobnosti i razvoju intuicije.
Primjena tehnike meditacija gledanje u svijeću može se raditi svakog dana oko 15 minuta i nakon razdoblja od dva tjedna njene dobre učinke osoba će osjetiti u mnogim područjima svog života. Tehnika meditacija gledanje u svijeću radi se u mračnoj sobi.
Smatra se da je plamen svijeće manifestacija božanske energije kroz koju se može uništiti sve ono što je negativno i destruktivno. U praksi, tijekom korištenja tehnike meditacija gledanje u svijeću može se uključiti lagana glazba koja će dodatno doprinijeti većem opuštanju. Kada upalite svijeću (koja treba da je oko 50 cm daleko od vas) sjednite u meditativni položaj i skoncentrirajte se na plamen svijeće.
Meditacija gledanje u svijeću bazira se na očišćenju od svih nakupljene gorčine, lošeg iskustva, depresije, konflikata. Plamen svijeće, zbog elementa vatre, privlači u sebe sav onaj višak negativne energije i napetosti.
Da bi meditacija bila uspješna treba zauzeti što pravilniji položaj, kako bi energija tekla neometano kroz cijelo tijelo. Ruke treba opustiti, a glavu blago nagnuti naprijed. Zatim počnite sa sporim tehnikama disanja i pogled usmjerite prema plamenu svijeće. U tehnici meditacija gledanje u svijeću potrebno je osjetiti energiju vatre, koja vas umiruje, čisti i ispunjava cijelo vaša biće.
Mnogi praktičari meditacije smatraju da svijeća koja se tijekom ove prilike koristi mora biti izrađena samo od čistog voska, jer će ona “dati” pravi plamen. Također se vjeruje da korištenje parafinskih svijeća nije pogodno u tehnici meditacija gledanje u svijeću, jer donosi štetu u smislu narušavanja suptilne čovjekove ravnoteže, odnosno, energije.

Meditacija gledanje u svijeću

Meditacija gledanje u svijeću može se napraviti na dva načina. Prvi način je da oči budu širom otvorene u malom vremenskim intervalom. Drugi način je da oči budu poluotvorene. Glavni cilj, u primjeni oba načina, je da se dostigne željeni fokus i smanje neželjene smetnje. U ovoj tehnici meditacije osoba mora biti isključivo orijentirana na sam plamen, gdje će svaka negativna misao nestati. Kada se dostigne potpuna koncentracija, tada treba pogledati u vrh plamena. Ukoliko je on žarkih boja, to je naznaka uspješnog neutralianja i smanjenja svih tamnih energija. Nakon završetka meditacije, svijeću nikako ne treba ugasiti dahom, ni prstima, već određenim malim predmetom.
Meditacija gledanje u svijeću smatra se jednom od najzanimljivijih, jer vraća protoko pozitvne energije, a ujedno štiti od svake vrste negativnosti. Ono što također treba naglasiti je da nakon završene vježbe obavezno treba odmoriti najmanje 20 minuta, lice oprati svježom hladnom vodom i izbjegavati mentalne ili fizičke aktivnosti.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.5 / 5 (426 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo