Meditacija kako meditirati

Meditacija kako meditiratiMeditacija kao drevna metoda samospoznaje postala je neodvojivi dio suvremenog svijeta kao učinkovit način za smanjenje stresa i vraćanje energetskog sklada u tijelo. Meditacija kako meditirati je pitanje koje svakodnevno postavljaju mnogi početnici. Prije nego što osoba započne meditaciju, potrebno je razmotriti neke njezine važne segmente. Meditacija kako meditirati podrazumijeva niz određenih metodologija, vježbi i tehnika. Osim osnovnih uvoda u vid ove meditativne prakse, za početak treba znati da je meditacija tehnika koja u značajnoj mjeri potiče svakodnevnu opuštenost, doprinosi sveobuhvatnom samorazvoju i koncentraciji. Koncept meditacije bazira se na hinduističkoj mudrosti i filozofiji, a svaki početnik kroz praksu može naučiti:
-Kako Odabrati najbolje mjesto za meditaciju;

Vrste poza u meditaciji:

– Najbolje vrijeme za početak za meditaciju;
-Sve Prednosti meditacije i njezino učinkovito djelovanje na organizam.
Meditacija kako meditirati uči nas zašto je držanje, položaj i disanje u ovoj praksi od velikog značaja. Iako u praksi koncept meditacija kako meditirati može na početku biti u određenoj mjeri zbunjujući, kroz redovitu praksu stječu se sva potrebna znanja, nakon čega osoba vremenom postaje sve stabilnija i fokusiranija.
Ono što meditaciju čini jedinstvenom u praksi je da ona sve ono što je komplicirano ili neodređeno prijevodi u jednostavnost, odnosno, omogućuje korisniku da sazna sve pojedinosti na svim razinama.

Meditaciju je najbolje upražnjavati dva puta dnevno tijekom dana. Za početnike je važno da započnu vježbe koje će prvo biti kraće, a vremenom imati dulje trajanje.
Osobi koja prakticira meditaciju savjetuje se da izbjegava unos hrane barem dva sata prije početka vježbi. Kada je meditacija završena treba sačekati bar 20 minuta za obrok.
Odabir idealnog mjesta za meditaciju prema mnogim praktičarima je priroda, ali i određeni kutak doma koji treba da ima dovoljno svjetlosti. Ono što treba izbjegavati je meditacija u spavaćoj sobi, jer na taj način sputava se fokusiranost. No, ukoliko osoba nema drugih mogućnosti, tijekom meditacije u spavaćoj sobi treba biti dovoljno svježeg zraka.
Ovo ujedno predstavlja osnove tehnike Meditacija kako meditirati.

U praktičnom dijelu, koncepta kako meditirati nakon odabira određenog mjesta, započinju se s vježbama. Za položaj sjedenja preporučuje se lotos položaj, u kome su noge prekrižene. Osoba može sjediti na podu, krevetu ili na stolici.
U početku treninga osoba se u potpunosti mora fokusirati na osobno disanje, s kojim se inače i započinje meditativni proces. Nakon dubokog udisaja zraka, osoba treba osjetiti svaki snop udahnute energije koja polako vodi u postizanje potpune mentalne smirenosti. Sposobnost dostizanja ovog stanja postiže se redovitim vježbanjem i postupno se poboljšava. Za početnike je vrlo važno da se postupno opuštaju, zanemare pojavu nepotrebnih misli, kako ne bi došli u stanje dodatne iritacije. Ovaj “prijelaz” vremenom biva sve usklađeniji.
Sve naredne vježbe i tehnike koje usljeđuje kroz koncept meditacija kako meditirati doprinose većoj blagodati za organizam, a osobi daju višestruku korist.

U konceptu meditacija kako meditirati treba se pridržavati i sljedećeg:

– Vježbe moraju biti u svakodnevnom kontinuitetu.
– Sve tehnike raditi postupno. Ukoliko ste početnik koristite pomoć stručnih instruktora.
– Pridržavajte se optimalnog vremena vezanog za meditaciju.
– Blagotvorni učinci meditacije biće vidljivi nakon dva mjeseca i redovite primjene vježbi.
Koncept meditacija kako meditirati spada u vrlo zanimljiv, al ii krajnje koristan način za popravljanje zdravlja, unutarnjeg mira i potpunog pročišćenja organizma.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.9 / 5 (518 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo