Meditacija moći

meditacija-moci“Ono što se nalazi iza vas i ono što se nalazi pred vama je ništa u usporedbi s onim što se nalazi unutar vas samih”. Ralph Waldo Emerson
Meditacija kao tradicionalna duhovna praksa predstavlja proces koji pridonosi općem poboljšanju zdravlja, koncentracije, psihičke snage i volje. Dokazano je da ljekovita energija meditacije ima vrlo širok raspon djelovanja. Meditacija moći doprinosi ojačanju psihičke snage i uma. Blagotvoran učinak meditacije najprije se odnosi na procese potpunog opuštanja organizma, ali i na ojačavanje višeg Ja. Meditacija moći u suštini predstavlja upoznavanje vlastitog uma, podsvijesti i usmjeravanja na novi način razmišljanja. Svaki čovjek kroz meditaciju može postići potpuni preobražaj, samo ukoliko vjeruje u sebe i radi na popravljanju cjelokupnog potencijala uma.

Meditacija moći

Ukoliko želimo poboljšati snagu uma, treba slijediti savjete koje nudi meditacija moći:
1.Hrana. Unos odgovarajuće hrane u organizam ima najveći utjecaj na rad mozga. Ukoliko unosimo dovoljno hranjivih elemenata u organizam, to će izravno djelovati na rad mozga, a samim tim i izoštravanje uma. Ono što se preporučuje je konzumiranje svježeg povrća, voća i ribljeg ulja jer su od velike pomoći. Svrha meditacije nalazi se i u činjenici da će tijelo uvijek slijediti um, zato treba voditi pravilan način prehrane i kroz nju koristiti obilje pozitivne energije. Da bi poboljšali snagu uma treba izbjegavati konzumiranje svih onih stvari koji će spriječiti ili usporiti funkcioniranje organizma. Ovo se odnosi na uzimanje alkohola, lijekova i zabranjenih supstanci koji mijenjaju samu svijest čovjeka, a samim tim i onemogućavaju duhovno uzdizanje.
2.Istraživači su otkrili da tijekom primjene tehnike meditacija moći redovitim treningom može doći do značajnog poboljšanja. Naime, meditacija moći stabilizira raspoloženje, daje bolji fokus ka cilju i doprinosi općoj stabilizaciji.
2. U korištenju tehnike meditacija moći ključnu ulogu ima i integralni proces vizualizacije. Smatra se da je vizualizacija jedan od najboljih načina da se poboljša snaga uma. U sprezi s tehnikom meditacija moći prije svega se izravno stimulira mozak, ali i sama podsvijest čovjeka. Na ovaj način ulazi se u dublje kutove uma i uklanjaju sve one neželjene misli zbog kojih je narušen sam mir, a ujedno stabilnost i moć osobe.
3.Vježbe dubokog disanja tijekom tehnike meditacija moći pomažu u dostizanju snage volje, ali i moć mentalne snage.
Meditacija moći usmjerava um ka pozitivnim iskustvima, što ujedno naše fizičko tijelo i podsvijest pothranjuje pozitivnom energijom i pomaže u odvajanju od nesigurnosti ili utjecaja pritiska koji daje neravnotežu. U praksi, meditaciju moći usmjerava pozitivnu energiju u sve energetske kanale tijela i na taj način okrepljuje um, dajući mu veću snagu.
Meditacija moći usmjerava nas na put ka prosvjetljenju, mudrom načinu života, ali nadasve ka povećanju svjesnosti i poboljšanju šansi za uspjehom.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.7 / 5 (544 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo