Meditacija na srce

Meditacija-na-srceTehnika meditacije bazira se na energetskom usklađenju ili poravnanju cijelog energetskog čovjekovog sustava. Tehnika meditacija na srce spada u jedan od najučinkovitijih vidova meditacija čije osnovno djelovanje je usmjereno na razrješenje energetskih blokada-kanala u ovom području. Predio srca predstavlja izvor ljubavi, radosti i vezu s Bogom. Meditacija na srce predstavlja spontanu tehniku ​​kroz koju se poboljšava cjelokupno zdravlje, vraćanje samopoštovanja i čišćenje od svih nakupljenih štetnih energija. Zdravo srce podrazumijeva zdrav fizički koncept, ali također emotivni i duhovni.
Znanstvena istraživanja govore da meditacija na srce vrlo učinkovito djeluje na arterije koje mogu u pojedinim segmentima života (kada je zastupljeno puno stresa i loša prehrana) da otežavaju rad srca. Kada se prakticira tehnika meditacija na srce poželjno je prilagoditi prehranu i način života. Smanjenje stresa, više šetnji su preduvjeti koji omogućavaju da meditacija na srce bude više produktivna.
Prije nego krenemo praktično s tehnikom meditacija na srce potrebno je dase pripremimo. Odmor, spavanje, izbjegavanje uzimanja hrane na brzinu treba obavezno izbjegavati prije početka ovog vida meditacije. Potrudite se da meditacija bude u vremenskom rasponu kada nemate druge obveze. Mjesto za meditaciju treba biti čisto i svjetlo. Priprema odgovarajuće odjeće za tehniku ​​meditacija na srce podrazumijeva odabir laganih materijala.
Praktičan rad u tehnici meditacija na srce:
Smjesta se udobno, zatvorite oči i započnite vježbe disanja.
-Zamislite Predio srčane čakre i fokusirajte se tako da energija bude snažno usmjerena.
-Vidite Svoje srce, ali i svjetlosti različitih boja kako ga okružuju.
-Dišite Duboko i fokusirajte energiji tako da sve ovo vidite kao promatrač sa strane.
-Tijekom Meditacije dok ste usredotočeni na rad srca osjetit ćete različite emocije, mogu vas prožimati razna sjećanja, no, budite i dalje maksimalno opušteni, usredotočeni na svoje srce, energiju ljubavi i ozdravljenja. Na taj način oživjet će blokirani sklad, zaustaviti strah i sve negativne emocije.
-Mir I harmonija zavladat vašim srcem, a znaci slabosti polako će nestajati.
– Tehniku ​​meditacija na srce treba primjenjivati ​​svakoga dana i rezultati će biti u prisutnosti veće topline i opuštenosti. Na ovaj način otvaraju se i duhovni kanali što je vrlo važno za stanje mira.
Meditacija na srce ima veoma veliki produktivan učinak i kada su emocije u pitanju. Kada se filtrirati kroz tehniku ​​meditacija na srce oslobađamo se starih sjećanja, često i neugodnih događaja. Ovaj vid meditativne prakse daje mogućnost da se oslobodimo od dnevnog stresa, doprinesemo da cijeli organizam bude zdrav, vitalan i sa više energije

Meditacija na srce

Magicus.info

         
Ocjena: 4.9 / 5 (578 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo