Meditacija relaksacija

meditacija relaksacijaMeditacija je iscjeljujuća tehnika koja svojim vježbama djeluje konstruktivno na naš cjelokupna organizam i duh. Vježbe disanja čine temelj ulaza u meditaciju. Postoji puno tehnika meditacije, no, za koju će se osoba odlučiti u velikoj mjeri ovisi od njezinog mentalnog i fizičkog stanja.
Meditacija relaksacija je tehnika kroz koju osoba spontano vraća entuzijazam i radost u svoj život. Na ovaj način tijelo postaje odmornije, svakodnevna dinamičnost je u porastu, kao i aktivnost. Aspekti odmora i dinamike u suštini iako su sasvim različiti, predstavljaju dio neodvojive cjeline.
Prije nego praktično krenemo s meditacijom potrebno je da se mentalno i fizički pripremiti za meditativni trening. Meditaciju možemo raditi u bilo koje doba, ali učitelji meditacije smatraju da je vrijeme izlaska Sunca, kao i vrijeme zalaska sunca, najpogodnije za sam proces vježbanja.
Pored ovih primarnih uvjeta, potrebno je da svoj život i svoje navike uskladimo s meditacijom u svakodnevnoj praksi. Ukoliko želimo kroz tehniku ​​meditacija relaksacija svoj život učinimo ljepšim i boljim, potrebno je da svi segmenti budu u stanju bez otežanja.

Meditacija relaksacija će nam pomoći u sljedećem:
-Da Se oslobodimo stresa i napetosti u kratkom vremenskom intervalu;
-Da Zadržimo stanja mira u organizmu i poslije meditativnih vježbi;
-Da Imamo bolji protok energije;
-Da Budemo vitalniji i fleksibilniji;
-Da Poboljšamo svoj san, posebno ukoliko zbog aktivnog stresa ne možemo ostvariti okrepljujući san;
-Da Se osjećamo svježe i sa više optimizma;
-Djeluje Na umnu percepciju;
-Usporava Proces starenja;
-doprinos Poboljšanju komunikacije sa svojim emotivnim partnerom i prijateljima;

Meditacija relaksacija

Meditacija relaksacija se može raditi u sjedećem i ležećem položaju. Uz pravilno disanje i koncentraciju čitavo tijelo se opušta, um ulazi u fazu potpunog mira i balansa. Redovnim vježbanjem organizam postaje sve stabilniji, zaštićen od stresa i negativnih utjecaja.
Meditacija relaksacija u praksi ima učinak potpunog opuštanja, koji postupno mijenja sam kvalitetu života na bolje.
U tehnici meditacija relaksacija primjenjuje se i poseban vid vježbi, a svaka od njih ima za cilj potaknuti osjećaj unutarnjeg mira i smanji utjecaj stresa.
Ovaj vid meditacije – meditacija relaksacija dizajniran je tako da bez obzira na svakodnevan stres i napor osoba dođe u stanje mira, osvježi svoju energiju i teži razvijanju pozitivnih stavova.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.7 / 5 (397 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo