Meditacija u pokretu

Meditacija-u-pokretuKada se govori o meditaciji, većina ljudi stvara sliku u kojoj osoba sjedi sa zatvorenim očima u lotos položaju. Međutim, meditacija se također može obaviti tijekom hodanja i ona se naziva meditacija u pokretu. Ova tehnika podrazumijeva hodanje, cijeli fokus usmjeren je na pokrete.
Meditacija u pokretu vrlo je korisna za sve one osobe koje su u stanju oporavka. Također, smatra se djelotvornom tijekom razdoblja odvikavanja od određenih bolesti ovisnosti i pri vraćanju potrebne koncentracije. Korist od tehnike meditacija u pokretu je višestruka, s neke od njih su sljedeće:
-Poticanje Usmjeravanja ka sadašnjem trenutku i bolji fokus;
-Razvijanje Većeg osjećaja mentalne trezvenosti;
-Pomoć Kod osoba koje imaju problema sa spavanjem;
-smanjenje Krvnog tlaka;
-Bolje Suočavanje sa svakodnevnim stresnim situacijama;
-smanjenje Depresije;
-Vraćanje Samopouzdanja;
-Poboljšanje Fizičkog zdravlja;
-smanjenje Živčane napetosti;
-Poticaj Pozitivnog razmišljanja.
Smatra se da redovitim razvijanjem ove meditativne prakse svakog dana u trajanju od 30 minuta, osoba će povećati razinu svoje koncentracije i poboljšati svoje mentalno zdravlje.
Meditacija u pokretu podrazumijeva u praktičnoj primjeni sljedeće:
Ponavljanje pokreta u skladu s disanjem.
Mnogi početnici ovaj vid meditacije primjenjuju tijekom šetnje parkom ili prirodom. Neki od njih koriste tehniku ​​sa zrnima žita ili kamenčića kako bi na početku bolje uskladili pokrete i tehnike disanja.
Određenim brojem udisaja zraka istovremeno se prave pokreti. Ovakvi pokreti se naizmjenično ponavljaju.

Vrlo je važno da se zanemari sve što je oko nas, kako bi ravnoteža bila na pokretu.
Tijekom primjene tehnike meditacija u pokretu treba držati ritam pokreta i disanja. Na taj način pokreti su sinkroniziraniji s disanjem. Ukoliko želimo da sagledamo svrhu tehnike meditacija u pokretu tada treba imati u vidu da se tijekom svakog pokreta pokreće energija u svakoj stanici tijela. Ovisno da li su pokreti sporiji ili brži, tijelo kroz aktivnost se uravnotežuje, poboljšava se sklad na razini um-fizičko tijelo.
Tijekom primjene tehnike meditacija u pokretu treba imati spontani pristup, jer svaki pokret dovodi do postupnog opuštanja, potičući mentalno smirenje i postizanje većeg fokusa.

Meditacija u pokretu

Magicus.info

         
Ocjena: 4.5 / 5 (542 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo