Meditacija za podizanje energije

Meditacija-za-podizanje-energijeVitalna (životna) energija neophodna je za pravilan rad našeg cjelokupnog tijela. Sve emocije i osjećaji utječu na stanje našeg energetskog polja i usklađenost na fizičkom planu. Međutim, ako postoji nestabilan ili umanjen protok energije, mi ćemo se osjećati umorno, nezadovoljno i neraspoloženo. Da bi podigli svoju svakodnevnu energetsku ravnotežu i oslobodili se uzroka napetosti, možemo koristiti tehniku ​​meditacija za podizanje energije.
U provedenim medicinskim istraživanjima rezultati su pokazali da je kod osoba koje su koristile meditaciju za podizanje energije nakon 2 mjeseca, po 20 minuta, došlo do značajnog poboljšanja. Studije su pokazale da se neuronske ili živčane stanice u mozgu smiruju nakon učestale meditacije i na taj način podiže dobro raspoloženje i osjećaj zadovoljstva. Meditacija za podizanje energije vrlo je produktivan način za poboljšanje kreativne snage, koncentracije i vitalnosti.
U tehnici meditacija za podizanje energije ne samo da se uvodi ravnoteža u cjelokupno fizičko stanje čovjeka, već se smanjuje nepotrebno rasipanje energije i negativnih emocija. Sve negativne emocije čovjeka sputavaju, lišavajući ga mogućnosti ispuniti svoje želje i snove. Za povećanje vitalnosti mogu se koristiti različiti vidovi tehnika meditacija za podizanje energije, kao što su:
-Kundalini Meditacija za podizanje energije;
-Ljubičasti Plamen meditacija za podizanje energije;
– Ženska meditacija za podizanje energije, kao i mnoge druge.

Meditacija za podizanje energije podiže vibracije našeg bića na veću razinu, omogućavajući nam da budemo u boljoj interakciji s višim Ja i da vratimo svoju snagu. Prema tome, meditacija za podizanje energije služi za podizanje vibracija i otvaranje energetskih kanala u cilju bolje kvalitete života, unutarnjeg mira i radosti.
Kako prepoznati posljedicu nižih vibracija, odnosno smanjene energije? Prema nekim osnovnim smjernicama to može biti: osjetljivost na zvukove, glavobolja, osjećaj trnjenja u tijelu, mučnina, bolovi, depresija, emocionalna ranjivost, veliki umor, sklonost debljanju, itd.
Da bi poboljšalju situaciju na svom energetskom planu, osoba najprije mora biti pozitivno usmjerena ka životu i očekivanjima. U tehnici meditacija za podizanje energije naglasak je stavljen na zaustavljenje negativnih misli, jer je to izvor koji nas može preplaviti, donijeti letargiju i uzrokovati otpor prema produktivnom načinu djelovanja.
Drugi aspekt na koji nas upućuje tehnika meditacija za podizanje energije je zahvalnost za svaki dan života i sve ono što nam je dano. Poštovanje i zahvalnost na energetskom planu u potpunosti moraju biti prisutni i uravnoteženi, jer se na taj način stvara pozitivna vibracija unutar svih naših energetskih kanala.
Treći aspekt kod tehnike meditacija za podizanje energije je postavljanje ciljeva. Razumijevanjem vlastitih emocija, osjećaja bićemo stalno u energiji blagostanja, a jasno postavljeni ciljevi neće donositi nepotrebne probleme.

Meditacija za podizanje energije

Poštovanje drugih ljudi još jedan od aspekata ove tehnike meditacije. Naime, stalnim ponavljanjem i ispoljavanjem negativnih stavova prema drugima, kao što su ljubomora, zavidnost, otvaramo vrstu negativne misaone forme koja će vremenom jačati i otvoriti vrata ka energetskom iscrpljenju. U tehnici meditacija za podizanje energije treba koristiti i određene molitve, mantre i sve one duhovne alate koje imaju važnost u povećanju energije.
U praksi, tehnika meditacija za podizanje energije može se uraditi na vrlo jednostavan način. Sjednite na određeno mjesto, zatvorite oči i duboko udahnite zrak. Zaboravt na sve ono što vas opterećuje ili uzrokuje stres. Suština same vježbe je da ostanete što duže opušteni, kako bi nakon meditacije osjetili poboljšanje u svim energetskim stanicama i novi val energije. Tehnika meditacija za podizanje energije sve ono što je negativno može preobraziti u pozitivno, podići nas na viši energetski nivo i vratiti vibracije blagostanja i vitalnosti.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.9 / 5 (574 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo