Meditacija za samopouzdanje

Meditacija-za-samopouzdanje“Ono što je prošlo više ne postoji, ono što će biti još nije došlo. Pa što onda postoji? Samo ona točka u kojoj se sastaju prošlo i buduće. Eto u toj točki je sav naš život. ”
Lav Nikolajevič Tolstoj
Mnogi od nas žele postići uspjeh i realiziraju mnoge želje, međutim, mnogi negativni obrasci, poput nedostatka samopouzdanja predstavljaju barijere i nepremostive prepreke. Dešava se da zbog manjka samopoštovanja i vjere u vlastitu snagu dolazi do kraha i neuspjeha u mnogim područjima života. Kada se govori o samopouzdanju koje predstavlja sposobnost da se djeluje i hrabro ide ka cilju, ono što treba razumjeti je to da su razvijanje sposobnosti i individualnih vještina od ključnog značaja.
Ukoliko želimo postići uspjeh u određenom području, popravimo svoj život na bolje i izgradimo potrebno samopouzdanje, možemo koristiti tehniku ​​meditacija za samopouzdanje. Ovaj vid prakse pomogao je mnogim ljudima kroz proces unutarnje transformacije, odnosno, preobražaja na unutarnjem razini. Meditacija sama po sebi ne može riješiti naše probleme, ali može promijeniti način našeg sagledavanja života i povećati razinu samopouzdanja i vjere u vlastite snage.
U praksi se pokazalo da kroz tehniku ​​meditacija za samopouzdanje vraća se potrebna snaga i sprječavaju negativni obrasci razmišljanja koji blokiraju uspjeh. Iako postoje mnogi vidovi programa u tehnici meditacija samopouzdanje, primjenom određenih mantri i meditativnih vježbi može se doći do vrlo produktivnih rezultata.
Meditacija samopouzdanje (praktičan pristup):
Vježba 1 Smjesta se u udoban položaj, počnite s vježbama disanja. Nakon toga ispružite noge naprijed i ruke.
Vježba 2-Zadržite dah i podignite noge prema gore, a zatim se spuštajte naprijed, zadržite dah i rukama se uhvatite za nožne prste.
Ovu vježbu ponovite tri puta.
Ono što je važno prilikom primjene ove vježbe iz tehnike meditacija stres je da se ona radi postupno i fokusirano, bez dodatne žurbe.
Vrijeme trajanja ove vježbe je oko 20 minuta.
Također, osoba tijekom vježbanja može ponoviti određenu mantru 3 puta ili određene afirmacije, kao što su:
“Vjerujem u sebe”, “Jačam svoje samopouzdanje”, “Slobodan sam od ograničenja”.

Meditacija za samopouzdanje

Meditacija samopouzdanje je vrlo primjenjivana meditativna praksa koja pomaže da se organizam oslobodi stanja straha koji dovodi do nesigurnosti, pada energije i na kraju blokiranja samopouzdanja.
Sve vježbe, mantre i afirmacije u tehnici meditacija za samopouzdanje pomoći će nam da promijenimo svoj odnos prema sebi i poboljšamo povjerenje u svoje snage.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.8 / 5 (393 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo