Mjesec u konjukciji na Plutona

Mjesec u konjukciji na PlutonaMjesec u konjukciji na Plutona smatra se aspektom koji je u sprezi s emocionalnim područjem, iznenadnim promjenama, dramatičnim događajima, razdražljivošću, konfliktima na obiteljskom planu i vrlo jakom energijom koja se mora koristiti na produktivan način.

Mjesec je vladar zodijačkog znaka rak i simbolizira yin energiju, emocije, osjećanja i naše raspoloženje.
On ima vrlo važnu ulogu u načinu razvijanja duhovne energije i uravnoteženju. Mjesec je odraz ženstvenosti, odnosi se na formu, nijanse kroz koje ispoljavamo svoje vizije, želje, ali i način kako se prilagođavamo i harmonizira s drugima.

Pluton je planet obnove i regeneracije i smatra se tradicionalnim vladarom škorpije. On također prikazuje način kako se emocionalno i intimno nadopunjujemo s partnerom. Osoba s jakom pozicijom Plutona u horoskopu može prevladati i najteže životne situacije, jer se smatra da ova planeta daje veliku izdržljivost i mentalnu snagu.

Aspekt Mjesec u konjukciji na Plutona donosi tendenciju ka svemu što je mistično, daje ekstremne situacije i čestu promjenu poslova. S ‘obzirom da je Mjesec vladar raka, a Pluton škorpije, njihova konjukcija ukazuje na razdoblje pojačane emotivnosti i iniciranja brojnih sukoba s drugima. Ovaj aspekt ima značajnu ulogu u sferi podsvijesti, karme i mističnih događaja u životu čovjeka. Mjesec u konjukciji na Plutona nadovezuje se za elemente okrutnosti, grubosti i brutalnosti drugih ljudi. Mjesec i Pluton u konjukciji ima važnu ulogu u odnosu s majkom. Naime, ova pozicija ne daje mogućnost dobre korelacije, jer Mjesec (osjećaji, emocije, majka) zajedno sa Plutonom (snaga, ego, manipualcije) manifestira se kroz određen vid okrutnog ili manipulativnog ponašanja prema jednom roditelju. Prisutnost ovog aspekta u horoskopu daje učinak poboljšanja, ali kroz veliki “prinudni” intenzitet i jačinu, jer energija Plutona nadovezuje se za ciklus karme, au kombinaciji s Mjesecom predstavlja vid “filtriranja” naročito u području psihe i emocija. Aspekt Mjesec u konjukciji na Plutona odlikuje se neobičnom jačinom i razdobljem neizbježnih opasnosti.

Ono što treba imati u vidu prilikom razmatranja učinaka Mjesec u konjukciji na Plutona jeste kuća u kojoj se oni nalaze i princip koji će tu prevladati.

Mjesec u konjukciji na Plutona – u prvoj kući predstavlja dominaciju, intenzivne emocije, motivaciju, kao i promjene za ženske osobe.

Mjesec u konjukciji na Plutona – u drugoj kući odnosi se na sve materijalne vrijednosti, način na koji ćemo steći imovinu, ali i određene teškoće povezane s karmom.

Mjesec u konjukciji na Plutona – u trećoj kući upućuje na brojne konflikte sa osobama iz okruženja, sklonost kritici i tendenciju stresne komunikacije.

Mjesec u konjukciji na Plutona – u četvrtoj kući odnosi se na emotivnu prirodu osobe, emocionalnost, vezanost za dom, ali mnoge opasnosti koje “vrebaju” osobu.

Mjesec u konjukciji na Plutona -u petoj kući predstavlja sklonost ka pretjerivanju, ljubavna partnerstva kroz koja ne dolazi trajna sreća i oscilacije u odnosu s drugima.

Mjesec u konjukciji na Plutona – u šestoj kući ukazuje na osjetljivost, nemogućnost dobre korelacije s poslovnim suradnicima, potencijalne migrene i dugoročni zdravstveni problem koji može iznenada nastupiti.

Mjesec u konjukciji na Plutona – u sedmoj kući je pokazatelj loše korelacije u ljubavnim odnosima, kao i emocionalne osjetljivosti. Ovaj položaj donosi brojne uspone i padove u ljubavi. Kod ženskih osoba ovaj tranzit daje partnere koji su skloni manipulaciji, laži, konfliktu i agresiji.

Mjesec u konjukciji na Plutona – u osmoj kući uvijek nagovještava potreban oprez kada se radi o sigurnosti. Ovaj aspekt prikazuje skrivene emocije, strah, prekretnice i loša iskustva na emocionalnom planu.

Mjesec u konjukciji na Plutona -u devetoj kući označava tajanstvene događaje, promjene koje će biti periodične i nalaženje sigurnosti u duhovnom segmentu.

Mjesec u konjukciji na Plutona – u desetoj kući predstavlja usmjerenost ka profesionalnoj dominaciji, ali moguće razočaranje u odnosu na očekivanja obitelji.

Mjesec u konjukciji na Plutona – u jedanaestoj kući odnosi se na potencijalno razočarenje u prijatelje ili bliske osobe i opsesivne ciljeve.

Mjesec u konjukciji na Plutona – u dvanaestoj kući je aspekt koji pokazuje sklonost povlačenju u unutarnji svijet i psihološke probleme.

U sinastriji, Mjesec u konjukciji na Plutona prema mnogim autorima smatra se vrlo moćnim aspektom. Međutim, ova konjukcija može pokazati svoju mračnu stranu, jer Mjesec kao predstavnik emocija, čistih osjećaja može biti izmanipuliran od strane Plutona koji teži potpunoj dominaciji. U tom smislu, osoba koja predstavlja Mjeseca u sinastriji često biva emotivno povrijeđena od strane svog partnera, zbog njegove opsesivnosti i težnje za stalnom kontrolom.

Tranzitni Mjesec u konjukciji na Plutona ima kratkoročan utjecaj, a manifestira se kroz pojačanu snagu i veće razumijevanje drugih. Ovaj aspekt može se odraziti i kroz tendenciju za promjenom, početak radova u domu ili promjenu okruženja.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.5 / 5 (296 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo