Planeti

Jedno od općih pravila jest to da gdje se nalazi mnoštvo planeta (stellium), na okupu, tamo osoba više očituje svoju snagu (u dobru ili zlu). Tamo gdje su okupljene blagotvorne planete, postoji mogućnost većeg i lakšeg uspjeha, dok se tamo gdje su okupljeni zlotvorni planeti javljaju prepreke i problemi.

Skupljanje planeta u jednoj kući teži naglašavanju osobina kojih je znak pokazatelj, na uštrb sposobnosti ili odlika iskazanih od suprotnog znaka. Naravi osobe može nedostajati sklad.

Kutne planete smještene u kutovima natalne karte (na vrhovima 1.,4.,7.e i 10.e kuće) su vrlo aktivne i djeluju većom snagom i brzinom dajući osobi bolje prilike za stvarne ostvaraje.
Planete u susjednim kućama (2.,5.,8.,9.) imaju sporije djelovanje i njihove odlike očituju se s više poteškoća (posebice u 8.kući), prelaze iz statičnog, u aktivno stanje prema srednjoj dobi.

Planetarno djelovanje u opadajućim kućama (3.,6.,9.12.) je najslabije jer njihova energija je raspršena, rasplinuta. Učinci su uglavnom mentalni i ciljevi se ostvaruju u starosti. Ako se nebeska tijela nalaze ispod crte obzora, osobnost je obilježena viškom otvorenosti i nesigurnošću u svrhama budući da se osjeća odvojenom od svoje osnove, prvotne uporišne točke. Ako se pak planete nalaze ispod obzora, osobnost je usko povezana s neposrednim okoljem (koje predstavlja sve ono što pojedinac nalazi oko sebe u trenutku rođenja: tijelo, zdravlje, obitelj i društvena sredina) i usredotočuje se uglavnom na vlastiti unutarnji život, promišljanje prošlih stvari i na njihovo usvajanje.

Više planeta u jednoj kući – Kuća u kojoj se nalazi više planeta, mora se razmotriti na poseban način jer nagoviješta nešto izvanredno u odnosu na stvari koje predstavlja. Uzrok dobra ili zla izraženog planetama, proizlazi iz kuća čiji su vladari.

Redoslijed moći planeta je sljedeći:

1) U sretnoj kući (1,2,3,4,5, dijelom, 7,9,10,11)

  • Dvije blagotvorne planete: Jako povoljno;
  • Blagotvorna planeta kojoj slijedi zlotvorna: Dobro je suprotno ili će loše završiti;
  • Zlotvorna kojoj slijedi blagotvorna: Zlo se neće proizvesti ili će ga osoba uspjeti izbjeći;
  • Dvije zlotvorne planete: Dobro proizvedeno od zlotvornih planeta završava loše ili je ometeno (osim ako su planete jako moćne i u skladnom aspektu).

2) U nesretnoj kući (4., dijelom 7., 8., 12.-a)

  • Dvije zlotvorne planete : Zlo će biti teško;
  • Blagotvorna planeta kojoj slijedi zlotvorna: Zlo će se ispuniti;
  • Zlotvorna planeta kojoj slijedi blagotvorna : Osoba će uspjeti izbjeći zlo kad se dogodi.
  • Dvije zlotvorne planete : Zlo će biti teško i osoba će sigurno pretrpjeti nepovoljna zbivanja.

Astrologija

Magicus.info

         
Ocjena: 4.8 / 5 (526 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo