Horoskop - Rak i Ovan

Horoskop – Kada se govori o vezi Raka i Ovna onda za njih vrijedi poznata krilatica – suprotnosti se privlače. Ovan je po svojoj prirodi drzak, a Rak osjetljiv i emocionalan. Ovan isto može biti emocionalan, ali na vatren način koji u potpunosti može šokirati Raka. Iako Rak obično voli polagano graditi ljubavni odnos, Ovan ima drukčiji pristu te želi sve odmah i sada. Ne želi gubiti vrijeme već želi da mu se njegov partner odmah prepusti.  Ovnu, s druge strane, može biti privlačna Rakova osjetljivost. Ova veza je dobar balans za karaktere ovih dvaju znakova. Problemi mogu nastati ako Rak često mijenja raspoloženja ili ako Ovnova agresija postane opasna. Oba znaka moraju naučiti slušati partnerove potrebe i razumijeti da oboje imaju drukčije načine kako bi došli do zajedničkih ciljeva. Svaki od njih ima svoje metode i načine koje preferiraju.

Oba znaka se vrlo zaštitnički ponašaju prema onima koje vole. Rak koristi svoju snagu i hrabrost da svoje prijatelje, obitelj, ali i partnera izvuče iz svih problema u kojima se nađu. Rak, također, pruža Ovnu sretan obiteljski život i emocionalnu sigurnost. Ponekad mogu izgraditi idealiziranu sliku svog Ovna te postati pretjerano posesivni, što može stvoriti probleme neovisnom Ovnu, koji se ne voli osjećati zatvorenim i manipuliranim. Međutim, Ovan stvarno treba naučiti slušati Raka: Rak djeluje na instinktivnoj razini i njihov savjet može pomoći Ovnu izbjeći stvaranje pogrešaka, uzrokovane njegovim nedostatkom planiranja.

Ovnom vlada planet Mars, a Rakom vlada emocionalni Mjesec. Mars je bio bog rata, a Ovan predstavlja vojnika koji se suočava sa svakim izazovom. Ovan je otvorene, strastvene prirode dok Rak, često internalizira emocije i osjećaje. Rak može imati intenzivnu, ženstvenu energiju i mogu Ovnu pomoći naučiti kako bi i oni oslobodili svoje osjećaje. Mjesec kontrolira plime Zemlje, tiho utječe na sav život, na sličan način i Rak radi iza kulise dok se Ovan uvijek otvoreno bori. Rak je sklon sentimentalnosti i može naučiti Ovna kako usporiti i cijeniti život, umjesto da uvijek žure na sljedeću stvar.

Ovan je vatreni znak, a Rak je vodeni znak. Ta dva elementa mogu biti uspješna kombinacija ako rade zajedno, koristeći i emocije i akciju, što je idealna kombinacija da se ostvare zacrtani ciljevi. Rak može pomoći Ovnu da nauči biti nježan, dok Ovan uči Raka kako se osloboditi. No, Rak može biti emocionalno izmanipuliran od strane Ovna, stoga Rak treba biti oprezan. Isto tako, previše vatre može uzrokovati da voda ispari. Ovan i Rak moraju razgovarati otvoreno i slobodno kako bi se održala njihova ravnoteža.

Ovan i Rak su kardinalni znakovi. Oba znaka su inicijatori, ali oni moraju naučiti surađivati. Na površini, Ovan je predvodnik, uvijek žure ususret izazovima, ali Rak je, također neizravno zadužen za kontroliranje emocija i mogućnosti da procjeni situaciju. Rak je sklon kompromisima, dok Ovan ipak sklapa kompromise na malo teži način nego što to Rak čini.

Koji je najbolji aspekt ovog odnos? Nakon što shvate da imaju zajedničke ciljeve, kombinacija vatre i vode dobro funkcionira zajedno. Ovan dobivaju pozornost, a Rak ga tiho podupire iza kulise. Svaki partner ima sposobnost pružiti ono što drugome nedostaje.

Saznaj odnose ostalih horoskopskih znakova.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.9 / 5 (457 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo