Horoskop - Rak i Vodenjak

Horoskop – Za vezu Raka i Vodenjaka može se reći kako se suprotnosti privlače.  Rak ima emocionalni pristup životu, a  Vodenjak nekonvencionalan pristup. Dok se Rak često povlači u sebe i svoju intimu, Vodenjak je otvoren, želi da ga svi znaju i da svugdje bude prisutan. Ako Rak i Vodenjak pronađu način da iskombiniraju svoje kvalitete u pozitivnom smislu, onda mogu daleko dogurati. Oba znaka mogu biti ambiciozna i odlučna. Rak može biti staromodan, privržen tradiciji i rutini, njihov moral se može opisati konzervativnim. Vodenjak je, s druge strane, vrlo moderan, bježi od rutine odnosno od svega čemu Rak pribjegava. Rak voli osjećaj postojanja jake emocionalne veze između njih i njihovih ljubavnika. Romantika je za njih duhovna, ali i senzualna.

Vodenjak je nepredvidljiv znak. Ne znaju što će i kako napraviti, čak i onda kad postoji definitivni dogovor. Nikada ne znate što očekivati od njih. Rak nije uvijek siguran kakvi su Vodenjakovi istinski osjećaji.Oni će više vremena provesti u uživanju, zabavama i raznolikostima, za razliku od Raka koja voli vrijeme provesti u toplini svog doma. Rak nije društven kako Vodnjeka, vodi konvecionalan život, ali ipak s vremena na vrijeme može svojim ponašanjem šokirati svog partnera. S obzirom na to da Vodenjak voli zabavu, pokušat će potaknuti Raka da se prepusti užicima.  Vodenjak voli proživjeti trenutke, ne razmišljajući previše o budućnosti. Rak voli stabilnost i sigurnost i ima svoje planove za budućnost. Ne želi da mu se događaju nepredvidljive stvari jer onda mu se čini kao da gubi kontrolu nad svojim životom. Vodenjakova nepredvidljivost može Raka zbuniti. Iako Rak može biti očaran Vodenjakovim intelektom, ljubavi i i uzbuđenjima, ipak će na kraju možda shvatiti da to nije ono zapravo što je tražio.

Rak traži nekoga tko će mu biti vjeran, na koga se može uvijek osloniti, s kim dijeli svoje snažne emocije i koji  može pokazati svoju ljubav na nježan i romantičan način. Oni zapravo ne žele partnera koji vodi takav aktivan društveni život kao Vodenjak. Ne želi partnera kojeg neće često viđati i kojem su možda prijatelji i zabava jednako važni kako i sam partner. Činjenica je da da oni vjerojatno osjećaju kako nikada neće istinski razumijeti svog partnera. Mjesec (emocija) vlada rakom, a Saturn (karma) i Uran (pobuna) vladaju Vodenjakom. Mjesec predstavlja blistavu, ženstvenu energiju, a Saturn je hladnu, sudržanu mušku energiju. Saturn usmjerava vodenjaka na naporni rad i disciplinu, potrebnih za ostvarenje ciljeva  dok Uran simbolizira napredne ideje i misli. Rak može naučiti vodenjaka emocionalnim vrijednostima, a njihov utjecaj će donijeti ljepotu i udobnost u domu.

Rak je vodeni znak, a Vodenjak je zračni znak . Vodenjak vidi život kao intelektualnu vježbu, stalno istraživanje i širenje uma. Rak je više pragmatičan. Sukobi mogu nastati ako Vodnejak ne dobiva onoliko pažnje koliko očekuje ili ako Rak postane previše emocionalno zahtjevan. Prihvaćanjem činjenice da su njihovi svjetonazori različiti, Rak i Vodenjak mogu to prihvatiti i izvući najbolju korist iz toga.  Rak je kardinalni znak, a Vodenjak je fiksni znak. Oba znaka ustraju u svojim ciljevima i slijede ih do kraja. Njihova vrlina – ustrajnost, ima visoku vrijednost u ovom odnosu. Stalno će biti usmjereni na svoje želje, ali isto tako mogu biti ustrajno i na uspjeh njihove veze.

Što je najbolja stvar u ovom odnosu? Kada odluče bitii zajedno i ako su sigurno u što se upuštaju onda mogu predstavljati neslomljivu silu. Ove dvije nespojive energije mogu pronaći ravnotežu i stvoriti priliku za ljubav.

Saznaj odnose ostalih horoskopskih znakova.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.5 / 5 (318 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo