Rabljena vozila na kredit

Rabljena vozila na kredit

Rabljena vozila na kredit i kako ga ostvariti

Auto zajmovi su osigurani brzi krediti koji koriste automobil koji kupujete kao zalog. Obično se od vas traži da platite fiksnu kamatnu stopu i mjesečnu uplatu od 24 do 84 mjeseca, a tada će vam se automobil isplatiti. Mnoga prodajna mjesta nude vlastito financiranje, ali kredit možete pronaći i u nacionalnim bankama, lokalnim kreditnim unijama i zajmodavcima na mreži. Budući da su auto zajmovi osigurani, oni obično dolaze s nižim kamatnim stopama od neosiguranih zajmova poput osobnih zajmova. Prosječni APR za novi automobil kreće se od 3, 24 posto do 13, 97 posto, ovisno o vašoj kreditnoj ocjeni, dok prosječni APR za rabljena vozila na kredit iznosi 4, 08 posto do 20, 67 posto. Kada tražite opcije za automobil, najbolje je da kupujete s nekoliko zajmodavaca prije nego što donesete odluku. To je zato što svaki zajmodavac ima svoju metodologiju kada vam odobrava zajam i određuje kamatnu stopu i uvjete. Općenito, vaša će kreditna ocjena najviše utjecati na ponuđene cijene. Što je veći vaš kreditni rezultat, primit ćete niži kredit. Imati višu kreditnu ocjenu može vam omogućiti i uzimanje većeg zajma ili pristup širem izboru uvjeta otplate. Odabirom duljeg roka otplate smanjit ćete mjesečne uplate, iako ćete ujedno platiti i više kamata. Ako ste pronašli nekoliko zajmodavaca koji vam se sviđaju, provjerite nude li odobrenje – prolazak kroz ovaj postupak omogućit će vam da vidite za koje se stope kvalificirate bez utjecaja na kreditnu ocjenu. Proces dobivanja zajma za rabljena vozila na kredit sličan je procesu dobivanja bilo koje druge vrste zajma. Obično je najbolje usporediti cijene i uvjete najmanje tri zajmodavca prije nego što krenete naprijed s automatskim zajmom. Pokušajte pronaći zajmodavce koji imaju APR-ove i uvjete otplate koji odgovaraju vašem proračunu. Pretkvalifikacija s zajmodavcima često je prvi korak u postupku prijave i omogućuje vam da vidite svoje potencijalne cijene bez tvrde provjere kreditne sposobnosti te vam se predstavi opcija kao brzi krediti. Za popunjavanje prijave vjerojatno će vam trebati pojedinosti o vašem automobilu, uključujući ugovor o kupnji, registraciju i naslov. Također će vam trebati dokumentacija poput dokaza o prihodu, dokaza o prebivalištu i vozačke dozvole. Raspored plaćanja započet će čim primite auto zajam. Ako je potrebno, postavite podsjetnik za kalendar ili automatska plaćanja kako biste održavali svoj mjesečni račun i izbjegavali zakašnjela plaćanja.

Rabljena vozila na kredit i sve beneficije

Ako umjesto toga razmišljate o kupnji rabljenog automobila, vjerojatno će to biti znatno niža cijena kupnje. Svakako izračunajte koliko ćete uštedjeti na kamatama tijekom trajanja zajma da biste vidjeli hoćete li izaći naprijed kupujući rabljena vozila na kredit po nižoj nabavnoj cijeni, umjesto novog automobila s nula kamata. Recimo da kupujete rabljeni automobil za 12. 000 USD, uz kamatnu stopu od 6% za petogodišnji zajam. Tijekom trajanja zajma platit ćete otprilike 1. 919, 62 dolara kamata. Možda ćete još bolju kamatnu stopu pronaći kupujući zajam. Usporedite to s 15-20% prosječne amortizacije novog automobila kako biste odredili najbolju vrijednost za vas. Još uvijek niste sigurni što učiniti? No, kad kupujete rabljena vozila na kredit, uzmite si vremena za donošenje odluke i svakako provjerite VIN i povijest vozila. To će vas spriječiti da napravite skupu pogrešku. Također, uzmite u obzir da se vrijednost automobila znatno brže amortizira tijekom prve tri godine života automobila i počinje usporavati kad navrši pet godina. Dakle, iako će automobil i dalje smanjivati ​​vrijednost, to će činiti po znatno nižoj stopi. Dakle, ako tražite najbolju vrijednost, razmislite o rabljenom automobilu starom oko pet godina, što znači da je glavnina njegove amortizacije već nastupila. Puno je automobila u tom dobnom rasponu koji su pristupačni, sigurni i imaju dobru vrijednost.

Zašto nabaviti rabljena vozila na kredit i koja su najčešća pitanja

Tvrtka koja vam može ponuditi najniže cijene za rabljena vozila na kredit može se razlikovati ovisno o tome gdje živite, kreditnom rezultatu, povijesti zaposlenosti i ostalim čimbenicima. Najbolje je da kupujete oko najmanje tri zajmodavca dok ne pronađete najbolju ponudu. Jedan od problema kod dužih zajmova za automobile je činjenica da prvih nekoliko godina često završavate pod vodom. To je zbog činjenice da se automobili obično amortiziraju brže nego što možete platiti zajam. Npr. 72-mjesečni zajam za automobil znači da plaćate zajam sporije i da imate potencijal dužiti više nego što vaš automobil vrijedi prvih nekoliko godina. Međutim, dulji zajmovi za automobile omogućuju vam pristupačniju mjesečnu uplatu, što je vjerojatno važno za vaš proračun.

Možete se pretkvalificirati za automobilsku posudbu putem interneta i bez napuštanja kuće. Sve što morate učiniti je odabrati jednog od zajmodavaca s ovog popisa i odabrati njegovu internetsku opciju za “pretkvalifikaciju” ili “podnošenje zahtjeva za zajam”. Mnogi zajmodavci omogućuju vam da se pretkvalificirate za auto kredit bez napornog ispitivanja vašeg kreditnog izvješća. Moguće je prodati rabljena vozila na kredit, ali možda ćete morati proći nekoliko dodatnih koraka. Ako vaš automobil vrijedi manje od onoga što trenutno dugujete na zajmu, imate ono što je poznato kao negativni kapital – što znači da ćete razliku morati platiti iz džepa ili preostali iznos refinancirati drugom vrstom zajma. Kompliciran je izbor između auto kuće i banke za auto zajam. Općenito, zastupstva mogu nuditi više cijene od banaka – ali to možda nije slučaj za rabljene automobile. Bez obzira na to, važno je prvo dobiti ponude od nekoliko banaka ili mrežnih zajmodavaca, na taj način možete doći u zastupništvo pripremljeni. Zatražite i ponudu od prodavača, uspoređujući cijene, uvjete i sve dodatne naknade.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.6 / 5 (536 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo