Reiki metoda – upoznajte reiki metode i tehnike

reiki-metodaReiki metoda je iscjeljujuća tehnika koja potječe iz Japana. Reiki se u korijenu riječi sastoji od dva dijela Rei -što označava Božji utjecaj i riječi Ki – koja označava protok energije. Postoji jako puno mišljenja vezanih za Reiki metodu, ali je sasvim sigurno da Reiki ima određene mogućnosti kada je zdravlje u pitanju.
Reiki metoda nam pruža mogućnosti da uskladimo tijelo i duh, da poboljšamo svoj život, svoj san, svoje kapacitete. Reiki metoda nije religija, iako je mnogi povezuju s religijom. Reiki metoda jedan od načina da putem vibracije višnje sile dođemo do balansa organizma. Reiki je doživio svoj procvat posljednjih godina što dokazuje sve veći broj korisnika. Postoji veliki broj tečajeva i seminara koji govore o Reiki metodi i njenim mogućnostima. Reiki mogu svi naučiti i prakticirati. Reiki metoda se pokazala vrlo učinkovitom u liječenju stresa, napetosti, lošeg sna, ali i u razdoblju poslije teških kirurških zahvata.

Ukoliko želite savladate metode Reikija, postoje određeni stadiji koje treba proći.
– Opća saznanja o Reiki metodi i njenim mogućnostima;
– Saznanja o liječenju Reiki metodom;
– Saznanja što može promijeniti Reiki u našem organizmu;
– Proces učenja praktičnog Reikija;

Praktična svrha Reiki metode:
– Energetska djelovanje rukama na putu ka iscjeljenju;
– Čišćenje karmi i karmičkih dugova;
– Svjetlost novog dana;
– Sumiranje rezultata.

Suvremeni učitelji Reikija promatraju ovu tehniku kao duhovnu-meditativnu iscjeljujuću metodu, a ne kao dio alternativne medicine i u skladu s tim daju novi koncept Reikija. Sagledavajući Reiki kao izvanredan način da se primjeni u meditativne svrhe, nova izučavanja ga uspoređuju s osjetljivošću zvuka. Vjeruje se da vibracija zvuka djeluje vrlo snažno na organizam i čovjeka. Komparacija energije chi -ki Reikija i zvuka približna je u objašnjenju djelovanja na čovjeka.
U alternativnoj medicini Reiki metoda ima svrhu da očisti energiju od loših utjecaja, au duhovno-meditativnom sagledavanju Reikija, on može pomoći u promjeni unutarnjeg Ja, kako bi se došlo do konstruktivnog balansa organizma.
Pojedini suvremenici smatraju Reiki dijelom energetske medicine i shodno tome pristupaju liječenju Reiki metodom.
Vrlo je važno kako će se prići Reiki liječenju, jer će od toga ovisiti i sam rezultat iscjeljenja. Osoba koja želi postati Reiki praktičar, potrebno je da vjeruje u Reiki energiju, ali i da ima završen određen tečaj i da posjeduje određena znanja i vještine vezane za Reiki metodu.

Reiki metoda

Magicus.info

         
Ocjena: 4.6 / 5 (264 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo