Solarna joga – tehnike solarne joge

solarna-jogaSolarna joga djeluje veoma produktivno na balans organizma. Smanjenje stresa i napetosti, ali i uravnoteženje čakri su osnovni potencijali Solarne Joge. Iako je Solarna joga nastala u Indiji, vjeruje se da su još drevni narodi poput Egipćana davali važnost utjecaju Sunca na čovjekov organizam.
Suština Solarne joge jeste osjećaj Sunca i stapanje sa Sunčevom energijom. Na taj način dolazi do uravnoteženja Yin i Yang energije u čovjeku, što dovodi do ravnoteže u organizmu.
Postoje vremenski intervali kada se preporučuje primjena tehnike Solarna joga. Široko promatrano uzimajući u obzir sva mišljenja suvremenika i učitelja Solarne joge, to vrijeme je u rasponu sat vremena nakon izlaska sunca i sat vremena prije zalaska sunca. Postoje preporuke da je utjecaj Sunca najjači 20 minuta nakon njegovog izlaska.
Ukoliko želimo prakticirati Solarnu jogu postoji više načina za to. Jednostavan način jeste da svakoga dana se izložimo djelovanju sunca između 15 do 30 minuta. Skinite naočale za Sunce, ruke spustite u labavom stavku pored sebe i opustite se, izložite se izravno Sunčevoj energiji. Vjeruje se da će na ovaj način otići svaka negativnost i štetne tvari iz organizma.
Također jedna od najboljih preporuka jeste hodanje bosim nogama po zemlji, posebno nakon izlaska Sunca. Na ovaj način se uspješno liječe problemi s grlom, ukoliko ih imate, ali je za to potrebno dosta vremena.
Ukoliko želite pojačati utjecaj Solarne joge, možete ga upotpuniti određenim mantrama vezanim za riječ Sunce ili određenim molitvama. Nakon određenog vremena ovakav model prakticiranja Solarne joge dat će rezultate. Mnoge osobe pristupaju ovom modelu i uz određenu vizualizaciju.
Da bi Solarna joga dala produktivne rezultate potrebno je krenuti od jednostavnih oblika treninga, da bi došli do složenijih tehnika Solarne joge. Zahvalnost Suncu također je vrlo poželjno tijekom prakticiranju Solarne joge.
Vjeruje se da Sunce ima veze s magnetskim poljem i pri prakticiranju Solarne joge izravno ste izloženi djelovanju polja što vrlo povoljno utječe na pojedine organe organizma i dovodi do njihove regulacije i balansa.
Za Solarnu jogu postoji mišljenje da je ona najbliža Božanstvu i da fizičko Sunce vremenom u nama postaje duhovno Sunce. Stapanjem sa Suncem, molitvama i zahvalnošću postajemo jedno sa svemirom i postižemo kozmički balans, što u fizičkom svijetu oslikava dobro zdravlje, dobro raspoloženje i uspješan život. Stvoreni smo kao dio svemira, potrudimo se da živimo u skladu s tim, pokazujući određenu zahvalnost.

Solarna joga za početnike

Magicus.info

         
Ocjena: 4.6 / 5 (526 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo