Tarot karta - LudaSpona s astrologijom: Zrak, Uran, Ovan
Tradicionalno značenje: Početak putovanja

Simbolizam i opis tarot karte

Luda je često prikazana kao bezbrižna i nevina mlada muška osoba koja je tek zaronila u svijet i kreće na putovanje čiji je ishod neizvjestan. On je bit, početak svega u tarotu, nositelj novoga poglavlja za kojeg je potrebna volja i vjera u sebe. Kao početna tarot karta sadrži djeliće svih ostalih karata u sebi, ona je ništa i sve u isto vrijeme savršeno izbalansirana između pozitivnog i negativnog.

Budući da je potpuno prazna i svježa, otvorena je za beskonačne mogućnosti, može biti ispunjena ljepotom, ali i užasom i to Ludu čini nepredvidljivom i punom iznenađenja.

Ključna značenja tarot karte:

Originalnost, sjeme, kozmička svijest, spiritualno buđenje, svježa vizija, novi počeci, nove prilike, kaos, znatiželja, vjera, hrabrost, spontanost, kreativnost, sloboda, neovisnost, nevinost, hedonizam, ludost, pobuna protiv normi, individualnost, rizici, mlade osobe.

Poruka i interpretacija tarot karte

Ovo je jedina tarot karta koja nema ni pozitivan ni negativan predznak, pa je treba tumačiti prema ostalim tarot kartama koje je okružuju.

Luda je izvor najdubljih kreativnih snaga, ona je početak nečeg novog, preporoda, početka ciklusa. Na osobnoj razini, tarot karta označava obnovu na nekom području, ili pak kompletnu obnovu na svim poljima života. Poručuje nam kako je na vidiku možda neka nova poslovna ponuda, nova ljubavna veza i sl.

Nakon crnog razdoblja, stvari se ponovno vedre i na pomolu je prasak neumoljive energije i hrabrosti za provođenje naših želja u stvarnost.

Tarot karta nam poručuje da zadržimo vjeru u sebe i svoje zamisli, te da slušamo svoje srce jer će nas ono odvesti na pravi put. Karta Lude oslobođena je društvenih normi, ona nema limita, pa koliko god se naša ideja činila ambicioznom i možda neizvedivom, treba riskirati i napustiti dosadnu rutinu u kojoj smo zapeli.

Ne smijemo dopustiti da netko zauzme kontrolu nad nama, već sami trebamo živjeti svoj život. Isto tako, Luda označava buđenje duhovnosti i intuicije, novu ideju i misao, zrači kreativnošću, originalnošću, te životu daje nekonvencionalan predznak. Moramo se udaljiti od svjetovnih vrijednosti i otpustiti prošlost, kako bismo otvorili vrata budućnosti i novim mogućnostima. S druge strane, Luda može označavati naivnost i neznanje kakvi su karakteristični za mladu osobu, previše maštarenja ,zanesenosti i nepromišljene odluke jer Luda gleda na stvari očima djeteta.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Kao što je već rečeno, Luda sama za sebe u principu nema pozitivno , ni negativno značenje, no ako ako nam ispadne takva, poručuje nam da ne koristimo kvalitete koje ova tarot karta pruža, ne iskorištavamo i ne prihvaćamo mogućnosti koje nam se nude. Isto tako, proriče nesigurnost, nepromišljenost u djelovanju koja može stvoriti probleme, često započinjemo nešto, a ne dovršavamo to, nenadane poteškoće na putu, laži, podmetanje od strane okoline.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.6 / 5 (591 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo