Tarot karte - sedmica peharaKljučne riječi tarot karte

Uspravno: Fantazija, iluzija, razmišljanja, mašta
Obrnuto: iskušenja, iluzija

Značenja i opis tarot karte

Tarot karta sedmica pehara opisuje osobu koja se suočava s tajanstvenom pojavom čudnih slika iz šalica u oblaku. Oblaci dočaravaju ideje, snove, misli, iluzije i misterije. Iako osoba nije okrenuta prema nama, možemo vidjeti iz napola podignute ruke odnosno geste, da su ukazanja za njega iznenađenje. Razne nagrade koje se pojavljuju iz čaša mješavina su pozitivnih i negativnih vizija. Svaka šalica ima određenu stavku koja se diže iz njih – zmija, predstavlja mudrost i znanje; zavijena figura, predstavlja potrebu za prosvjetljenjem; ljudske glave, predstavlja pratioca za prizivanje duhova; toranj, koji predstavlja stabilnost i moć; blago, predstavlja obilje i bogatstvo; lovorov vijenac,  predstavlja pobjedu ili čast te status, i zmaj, koji predstavlja nadnaravne sile.

Osoba na karti je suočena s ovim likovima koji su veoma zbunjujući za njega. Iako se sedam šalica pojavljuju kao darovi ili nagrade, uvijek postoji opasnost ako se pojavite u blizini. To govori da ponekad morate birati između mnogo opcija, a sve one mogu biti primamljive. Samo je jedna od njih najbolji izbor. Svi drugi izbori nisu stvarne mogućnosti već su one zablude mašte.

Značenja uspravne tarot karte sedmica pehara

Tarot karta sedmica pehara predstavlja kartu izbora. Često pokazuje zbunjenost, a može čak i ukazivati na neorganiziranost. U principu ova kartica ukazuje na potrebu kako bi suzili fokus stvari. Kad se pojavi, vjerojatno pokušavate napraviti previše, a većina toga nije dobro. Odaberite samo neke od bezbroj stvari koje su na pladnju te se usmjerite jednu stvaku po jednu, i to pozorno. Vrlo lako možete imati osjećaj da ćete sve ostvariti. Ne zaboravite da možete kontrolirati svoje ciljeve barem u nekim područjima, ali u nekima ipak ne.

Ako vam se posao čini predobrim da bi bilo istinito onda ste zasigurno u pravu. Pazite gdje ste uložili svoj novac i kome ste ga stavili na povjerenje. Ako radite (ili želite raditi) u kreativnom području, ovo je odličan znak za dobro napredovanje. Ova energija nosi upozorenje da možete utrošiti previše vremena na traženje pravog puta,  ako vam je  glava u oblacima, morate usmjeriti svoje napore.

Što se tiče ljubavi, možete imati nekoliko romantičnih izbora pri ruci. Budite jasni i određeni o tome što želite u vezi, procijenite svoje mogućnosti, busite iskreni i jasni kao što možete biti sa svim ljudima koji su uključeni u vaš život(uključujući i sebe), a zatim krenite naprijed. Čuvajte se smanjenja strasti koja je na vrhuncu na početku veze.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.9 / 5 (430 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo