Tarot karte - As novčićaSpona s astrologijom: Element zemlje
Element: novčić – Materijalizacija ideje, elementarnost realnog svijeta

Ključna značenja tarot karte

Bit materije, blago, dar, nagrade, dug vijek trajanja, moć, sreća, brz rast, fizička energija i vitalnost, rođenje, počeci, materijalna pitanja, kreativni projekti, odlični dobici, uspjeh, bogatstvo izvana i iznutra, kraj financijskih problema.

Pozitivni aspekti tarot karte

Cjelovitost osjeta za realan svijet, preoblikovanje materije, početak realizacije ideje, ljudska mjera materijalne vrijednosti, preobražaj, prsten koji spaja, znak, simbol, vječna povezanost duha i materije.

Negativni aspekti tarot karte

Zastoj, lažne vrijednosti, krivotvorenje, prevlast materije nad duhom, pohlepa.

Poruka i interpretacija tarot karte

Pojavom ove tarot karte možemo očekivati nove početke ili nove prilike koje će naš život učiniti bogatijim, izvana i iznutra. Tarot karta As novčića predstavlja materijalnu silu koja se uglavno manifestira kroz nešto fizičko i zemaljsko. Naša žetva je osigurana i ono što trenutno radimo će nam ići od ruke, posao će cvjetati, a obilje i novac su baza svega. Sada nam se pruža mogućnost da izgradimo čvrste temelje za sve što želimo započeti, bez obzira radilo se tu o novome poslu, projektu, ljubavnoj vezi, sve što napravimo pod ovom tarot kartom, učinit će našu budućnost sigurnom.

Naši snovi napokon postaju opipljivi, a trud koji ulažemo u ono što radimo je isplativ, i nagrađeni smo bogato. Možemo očekivati materijalizaciju u obliku povišice, posudbe, nekog poklona ili čak nasljedstva, ali može ukazivati na posao s boljim primanjima. Samostalno, ali i unutar sistema tarota, as novčića predstavlja dobre potencijale za početak svake akcije.

Općenito najavljuje sjajne mogućnosti, uspjeh i sreću na svim poljima. Okolne karte mogu svojim značenjem najaviti teškoće pri realizaciji ideje koja je predstavljena asom novčića, ali ne mogu poništiti njegov pozitivan potencijal. Samo između izrazito nepovoljnih tarot karata zemljani as može poprimiti kratkotrajan negativan aspekt.

Inače se oduvijek smatralo kako je as novčića najsretnija tarot karta u skupini malih arkana te se zato, prema tradiciji, baš na njoj nalazi pečat tvorca svake od garnitura tarota.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Nesigurnost, nedostatak izvora, novčani problemi, pohlepa, materijalizam, drama, nedostatak prizemnosti.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.9 / 5 (265 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo