Tarot karte - CarSpona s astrologijom: Ovan, Mars
Tradicionalno značenje: autoritet, moć, vodstvo, ambicije, razum

Simbolizam i opis tarot karte

Tarot karta Car posjeduje moćnu kreativnu snagu u materijalnoj formi od Maga, i to mu daje strukturu i autoritet. Njegovi nadimci su još Glavni među moćnima, Sunce jutra, koji pokazuju njegovu muškost i uspoređuju njegovu snagu sa sunčevom, i s tim kvalitetama on čini kontrast ženstvenoj Carici.

Kao arhetip oca, odlikuje ga praktična, snažna roditeljska ljubav koja teži za uspostavljanjem sigurnosti i ravnoteže.

Premda ima veliko srce, on tu ljubav ne zna iskazati, pa može djelovati grub zbog nametanja silnih pravila i nastojanja da napravi red.

Uglavnom je prikazan kao čovjek u bogatoj i raskošnoj odjeći sa žezlom u ruci koje simbolizira njegovu moć i snagu.

Ključna značenja tarot karte

Zemaljski otac, Mars, snažna energija, očinstvo, vodstvo, snaga, ambicije, samopouzdanje, strastvenost, vladavina, stabilnost, hrabrost, racionalnost, dominacija, naredba, red, pravda, moć.

Poruka i interpretacija tarot karte

Kao Caričin partner, Car posjeduje kvalitete suprotne od njezinih, što ne znači da su oni u konfliktu, već da zajedno djeluju izbalansirano te da dijele međusobno razumijevanje.

Kada se pojavi ova tarot karta, često nam poručuje da moramo biti otvoreni i gledati na situacije s manje unošenja emocija. Govori nam da zauzmemo čvrst stav, postavimo si granice i preuzmemo kontrolu nad situacijom.

Tarot karta Car sve drži pod nadzorom, važe činjenice s objektivnim i fokusiranim umom, a tek onda poduzima akciju. To ne znači da trebamo sve prihvatiti strastveno i vatreno, već da trebamo biti precizni i napraviti pametan plan prije i sagledati stvari i situaciju racionalno.

Može nam također upućivati da je sada dobro vrijeme za rađenje planova, ili za početak nekog pothvata, ili da se jednostavno odmaknemo od određene situacije na neko vrijeme i napunimo ponovno svoje baterije.

Nadalje, ova tarot karta se može odnositi i na nekoga u našim životima tko nosi ovakve kvaliteti, može biti da je to naš otac, mentor, šef ili prijatelj koji je uvijek tu za nas. U svakom slučaju, to je netko tko je razborit, uravnotežen, ispravnih stavova prema životu i vrijednostima , te je posebno zaštitnički nastrojen prema svojoj obitelji. No, može se odnositi i na tvrdoglavu i konzervativnu, ali inteligentnu osobu koja je sklona propovijedanju i nametanju autoriteta bez trunke fleksibilnosti.

Tarot karta nam poručuje kako su naše želje jedno, a realnost drugo te da trebamo postupiti po logici i zadržati objektivnost.

Ako je tarot karta okrenuta u obrnutom položaju

Ova tarot karta ukazuje na dozu nepravednosti što se tiče pitanja, nedostatak hrabrosti, neovisnosti i odgovornosti. Može se odnositi i na osobu koja je predominantna i koja provodi tiraniju među ostalima, te je izrazito sebična i okrenuta ka sebi. Osoba je previše okrenuta perfekcionizmu, previše je temperamentna i suviše burno reagira, te ne prihvaća autoritete.

Ukazuje i na probleme s ocem, nemogućnost napretka na poslu, nezrelost i zbrku.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.9 / 5 (454 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo