Tarot karte - četvorka peharaSpona s astrologijom: Mjesec u Raku
Element: Pasivan princip, stanje

Ključna značenja tarot karte

Struktura emocije, luksuz, komfor, emocionalna snaga, balans, introspekcija, individualnost, udomaćenje, obnavljanje emocionalne sigurnosti, briga, zaštita, refleksija na prošlost, zrelost, strpljenje.

Pozitivni aspekti tarot karte

Mir i stabilnost u obitelji, dogovaranje, tolerancija, dobar život, udobnost.

Negativni aspekti tarot karte

Svakodnevno ponavljanje istog obrasca, umor, dosada, nedostatak kreativnosti, promatranje tuđih života na suviše kritičan način, ispraznost, neaktivnost, zastoj, lakše zdravstvene smetnje.

Poruka i interpretacija tarot karte

Tarot karta četvorka pehara predstavlja zastoj, dugotrajno zadržavanje u jednoj točki. Samostalno daje čudan, neutralan odgovor. Ne ukazuje ni na kakvu opasnost, ali zato niti ne obećava željena i lijepa iznenađenja ni radosne događaje.

Uglavnom govori kako se osoba pasivno prepušta svakodnevici i da ne čini ništa čime bi oplemenio svoj život. S obzirom na njenu pasivnost, Četvorka pehara ne utječe na okolne karte, toliko je ravnodušna da niti druge tarot karte ne mogu utjecati na nju. Njena glavna svrha jest predstaviti inertno, lijeno stanje psihe.

Odnosi se na osjećaje pa se podrazumijeva da predstavlja prije svega nevoljnost za bilo kakvu vrstu emotivne nadgradnje. Osoba se nema volje pokrenuti i pomaknuti sa staroga mjesta, ne da joj se ništa činiti. Sve što radi jest promatranje ljudi oko sebe i potajno im  zavidi na punim, sjajnim odnosima.

Tarot karta četvorka pehara jest karta koju treba shvatiti kao upozorenja za umjerenost u odnosima koji idu ravno iz srca, često ne shvaćamo kako smo okruženi ljubavlju i da smo počeli gubiti zanimanje za stvari koje su nam nekada pričinjavale veliko zadovoljstvo. Puno razočaranja doživljavamo najčešće kada želimo još više, a već imamo sve u životu.

Četvorka pehara, prijateljsko je upozorenje koje nas uvjerava da sve što zahtijevamo ili čemu se nadamo možemo postići ako izbacimo eventualni negativni stav ili neko neopravdano zadovoljstvo.

Uzrok većini problema je u nama samima jer smo toliko zaokupljeni nezadovoljstvom da uopće ne možemo doći do ispunjenja.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Nezahvalnost, nedostatak strpljenja, nehaj, razočaranje, gubitak, žaljenje,duboka tuga, emocionalne rane, strah od odbijanja, izgubljena nada, neispunjena očekivanja, bolno srce, gorčina.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.5 / 5 (356 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo