Tarot karte - Desetka štapovaSpona s astrologijom: Saturn u strijelcu
Element: Pasivan princip, stanje

Ključna značenja tarot karte

Manifestacija volje, pritisak, samoodlučnost, diplomacija, umor, žrtva, velikodušnost, red, pravda, preuzimanje odgovornosti, osveta, ograničavanje, teret povećane odgovornosti, stres.

Pozitivni aspekti tarot karte

Okupljanje istomišljenika, zajednički projekti, razvijene društvene, političke ili poslovne veze.

Negativni aspekti tarot karte

Pogrešni načini korištenja potencijala, opsjednutost vlastitim ciljem, propast zajedničkog projekta, nasilje, tlačenje, zloupotreba položaja, sukob interesa, podcjenjivanje tuđih vrijednosti, ogovaranje, bezobzirna borba za vlast, stres, psihička rastrojenost.

Poruka i interpretacija tarot karte

Posljednja numerirana tarot karta štapova govori o preprekama, otporu i bremenu. Energija koju Desetka štapova novi jest odlučna i uporna, ona nas tjera na uzastopan rad. Zadatak koji nas je snašao može se pojaviti u bilo kojem obliku ili se pak može raditi o problemu koji smeta onome što radimo.

Ova tarot karta predstavlja period života u kojemu nas sa svih strana oblijetaju problemi, obaveze i odgovornosti. Postali smo preokupirani svime i ne možemo pronaći malo vremena za odmor. Ovo može biti indikacija kako se previše naprežemo i dajemo od sebe više nego što možemo ili da je situacija, odnosno zadatak postao suviše kompleksan za nošenje, trebali bismo uzeti kratku stanu i predahnuti.

Usprkos tome što možda uživamo u onome što trenutno radimo, pritisak sa strane i zadani rokovi uništavaju naš entuzijazam. Isto tako, ova tarot karta nam može sugerirati kako će nam život uskoro postati dosta zahtjevan te da se trebamo pripremiti na dosta rada. Nadalje, moguće je da neki ljudi previše svojih odgovornosti i problema svaljuju na naša leđa, trebamo im objasniti da mi ne moramo nositi taj teret na svojim leđima.

Ovdje se govori o nabujaloj psihičkoj energiji, no ona je sa svojim ogromnim potencijalom destruktivna jer je njeno središte prepuno želja i zahtjeva koji  znaju imati sebičan kraj (takvo što dovodi do raspada)

U sistemima tarota, desetka štapova najčešće ima snažan negativan utjecaj na tarot karte u svojoj neposrednoj blizini. Samo udružene pozitivne tarot karte mogu ublažiti ili neutralizirati negativno značenje ove destruktivne Desetke štapova. Potreban nam je ogroman i trud kako bi se uspjele svladati izazovi velike količine posla, bilo bi dobro pitati druge za pomoć.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Veliki teret, premalo vremena za odmor, neispunjavanje obaveza , neugodan zadatak, sve što izvršavamo, izvršavamo na teži način,  potisnuti osjećaj, blokirana energija,  previše sentimentalnosti, nepravda, zloba.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.5 / 5 (601 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo