Tarot karte - Devetka štapovaSpona s astrologijom: Mjesec u Strijelcu
Element: Aktivan princip, stanje

Ključna značenja tarot karte

Kristalizacija volje, snaga, ambicija, branjenje sebe i drugih, predanost, unutarnja snaga, iskrenost, jak spiritualni duh, iscjeljenje starih rana, harmonija između svjesnog i nesvjesnog, postignuća, mentalna izdržljivost.

Pozitivni aspekti tarot karte

Impuls koji poziva na unutrašnji razvoj, unutrašnje rasterećenje, oslobađanje od predrasuda, uspostavljanje psihičke ravnoteže, otvaranje novih puteva, mogućnost pozitivnih promjena, mudrost stečena na životnim iskustvima, produhovljena inteligencija, fizičko i psihičko poboljšanje zdravlja.

Negativni aspekti tarot karte

Težak udarac, iskušenje, važno životno iskustvo, prikrivanje osjećaja, duševna patnja, opraštanje, dobrovoljno povlačenje, prigušivanje psihičkih i fizičkih funkcija.

Poruka i interpretacija tarot karte

Tarot karta Devetka štapova nam sugerira kako sada posjedujemo potrebnu snagu kojom možemo izvršiti bilo koji zadatak koji nam se ispriječi.
Možda se u nekim situacijama osjećamo kao da smo već dali sve od sebe te ne znam što dalje, ali pojavom ove tarot karte, naša snaga se ponovno vraća i očvršćuje naš borbeni duh.

Isto tako, ako smo pred odustajanjem od određenih zadataka/odnosa, smatramo kako tonemo sve dublje i dublje te kako nam je život postao suviše težak. Devetka štapova nam šalje upravo suprotno poruku – još uvijek možemo ispraviti stvari, a sada je i pravo vrijeme da se pokrenemo jer su okolnosti na našoj strani. Snaga koju nam ova tarot karta donosi je fleksibilna i primjenjiva u svim situacijama, ona kreira harmoniju između našeg svjesnog i nesvjesnog djela ličnosti. Ovo nije snaga koja se razmeće, već mudar um, koji je odavno nadrastao potrebu da se pred drugima hvali svojom snagom. Mnogo je sličnosti između devetke štapova i Velike arkane Pustinjaka.

Kada Devetku štapova tumačimo kao samostalnu kartu, značenje joj je izrazito pozitivno u svakom kontekstu pitanja, čak niti u negativnom aspektu ne govori o zlu na djelu i ne podrazumijeva neposrednu opasnost, već duboku tugu.

Svako životno iskustvo je vrijedno iskustvo, ali Devetka štapova govori o vrlo teškim iskustvima, koja najsnažnije utječu na razvoj čovjekovog unutarnjeg bića. Devetka štapova ima izrazito pozitivan utjecaj na sve karte u sistemu.

Okružena negativnim tarot  kartama, ona ne gubi svoj pozitivan potencijal, već se tumači kao samo privremeno loš položaj subjekta za kojeg je postavljeno pitanje.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Nedostatak fleksibilnost, nema efekta, osjećaj bespomoći, manjak energije, očekivanje najgoreg, unutarnje blokade, paranoja, psihički problemi.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.7 / 5 (327 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo