Tarot karta - XI PustinjakSpona s astrologijom: Djevica, Merkur.
Tradicionalno značenje: Uzmak, razmišljanje, unutarnje propitivanje.

Simbolizam i opis tarot karte

Tarot karta Pustinjak je najčešće na slici prikazan kao stari bradati čovjek koji nosi skromni haljetak. Time se simbolično želi prikazati napuštanje vanjskog svijeta i njegovih blagodati,te zalaženje i povlačenje u pustoš,odnosno nas.

Pojavljivanje tarot karte Pustinjaka je poziv u dubine naše psihe i duše kako bismo otkrili našu istinsku prirodu uz privremeno odgađanje dnevnih problema dok se ne uredi unutrašnjost. On nas uči strpljivosti i privremenom smirivanju i otpuštanju svih emocija koje nas guše.

Ključna značenja tarot karte

Introspekcija,  izolacija, traženje odgovora u nama samima, samoća, tišina, individualnost,  biti vuk samotnik, unutarnja jasnoća, predanost, tišina, osamljenost, mir, vodstvo, mudrost, meditacija, vrijeme strpljivog čekanja, priprema, dovršetak materijalnog ciklusa,  mudar vodič.

Ključna značenja tarot karte

Tarot karta Pustinjak karakterizira potrebu da pobjegnemo od vanjskog svijeta i koncentriramo se na svoj unutarnji svijet i pronađemo tišinu jer je to najbolji put do razvijanja životne mudrosti. Ova tarot karta indicira kako je u ovom periodu potrebno povlačenje i odmor. Sve što nam odvlači pažnju i ometa nas u našem miru treba biti sklonjeno s puta, kako bi se naš duh mogao odmoriti. Situacija u kojoj smo se našli traži od nas razumijevanje i strpljivo ponašanje, rješenje će se već pojaviti, do tada trebamo kristalizirati svoje misli. Ponekad može značiti da je povlačenje u određenoj situaciji bolja opcija od sukoba.

Također, može ukazivati na potrebu za duhovnim znanjem, višim spoznajama i rastom, i u tom slučaju se meditacija nudi kao najbolja solucija za to. S druge strane, može se odnositi na razdoblje osamljenosti u koje smo trenutno zapali ili osobe koje se osjećaju usamljeno – takve osobe bi trebale ostati u društvu, bez obzira što se u njemu možda ne nalaze osobe koje bi htjeli vidjeti ili s kojima bi se htjeli družiti.

Tarot karta Pustinjak se može odnositi na osobu koja će biti naš duhovni vodič, a ta osoba može biti ona koja će se tek pojaviti ili već postoji u našem životu.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Tarot karta Pustinjak se ovako prikazuje kada se osjećamo tužno i usamljeno i kada nam nedostaju određene osobe. Moguće je da nas neka osoba želi izolirati iz društva i udaljiti nas kako bismo se osjećali izbačeno i jadno. S druge strane, možda smo se previše izolirali od ljudi i vanjskoga svijeta te na taj način u potpunosti izgubili vezu s njim, što nije dobro jer bismo ipak trebali zadržati neku poveznicu s javnošću. Moguće je da se ponašamo previše djetinjasto te da odbijamo suočavanje s problemima i odgovornošću. Siromaštvo, otkrivanje tuđih tajni, odbijanje tuđe pomoći, ali i pružanje pomoći.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.7 / 5 (237 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo