Tarot karte - Kralj NovčićaSpona s astrologijom:  Djevica, bik, jarac
Element:  Vatra zemlje

Ključna značenja tarot karte

Aktivna i dinamična materijalizacija, rad, sigurnost, žetva, struktura, praktičnost, stabilnost, strpljenje, snaga, moć, mudrost, znanje, izdržljivost, plodnost, obilje, konzervativnost, materijalizam, fizičke težnje, velikodušnost, napredak u materijalnome, težak rad.

Poruka i interpretacija tarot karte

Tarot karta Kralj novčića je sklon vjerovanju da su materijalna sigurnost i blagostanje osnovna jamstva za dobar život, što ne znači da mu nisu važne i druge, nematerijalne stvari. Prema tradicionalnom tumačenju tarota, Kralj novčića je glava obitelji i na njega se oslanjaju svi ostali članovi i to ne samo materijalno, već on ima i moralni autoritet te je glavni partner zajedničkih obiteljskih interesa i ciljeva.

Ljudi ga izvan njegove obitelji doživljavaju kao ozbiljnog, ali dobronamjernog čovjeka koji živi svoj život i ne zamjera drugima ako su drugačiji od njega. Tarot karta Kralj novčića ne voli izazivati sukobe, gleda svoja posla i ne miješa se u tuđe poslove. Društven je toliko da ostavlja dojam pristojnog i kulturnog čovjeka. Unutar svoje obitelji i kruga najbližih prijatelja, on komunicira mnogo živahnije i otvorenije, no stavovi su mu poprilično konzervativni jer duboko poštuje tradicionalne odnose i običaje. Prema svim svojim članovima obitelji Kralj novčića se ponaša zaštitnički, ali i vladarski s jedne strane. Naslijeđe religijske pripadnosti također prihvaća tradicionalno, dok je njegovo razumijevanje smisla za dušu upitno.  Ovom materijalističkom tipu osobe vizija sveprisutnosti božanskog je jasna koliko i vizija njegovih zemaljskih potreba i mogućnosti.

Tarot karta Kralj novčića je neovisna, uspješna i odgovorna osoba, koja svakome može jamčiti sigurnost i stabilnost jer se dobro drži i u krizama. Sa snažnom voljom, on kroz težak radi sadi plodove i time gradi čvrstu strukturu za uspjeh. Njegov rad mu daje snagu te uz pomoć ogromne izdržljivosti, on ne posustaje lako i sve svoje zamisli provodi u djelo. Vrlo je sitničav i smatra da se sve može obaviti bolje pa je od njega teško dobiti pohvalu.

Njegova primarna briga jest da neumorno radi, kako bi kasnije u budućnosti mogao biti osiguran. Inferiorna funkcija tarot karte Kralja novčića jest osjećaj (voda) koji teško pronalazi put prema vanjskome svijetu te je on ugušen dominantnim osjetom (zemlja).

Tarot karta Kralj novčića vjeruje da je istina samo ono što može dotaknuti, vidjeti, čuti, pomirisati i okusiti. Kralj jednostavno nema razvijeno iracionalno „nadosjetilo“. U tarot čitanju, u pozitivnom aspektu Kraljeva kombinacija moralnosti i materijalizma uglavnom rezultira vrijednim i savjesnim radom neke osobe. Ako se pak tarot čitanje odnosi na okolnosti, a ne na neku osobu, ova tarot karta nam poručuje kako su stvari pod kontrolom, najavljuje dobru organizaciju i uspješne poslovne planove.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Slabost, umor, nestabilnost, dogma, ljubomora, hladnoća, proždrljivost, neznanje, nedostatak suptilnosti, tvrdoglavost, tupost, grubost.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.9 / 5 (390 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo