Tarot karte - Kralj štapovaSpona s astrologijom: Ovan, lav, strijelac.
Element: Vatra vatre

Ključna značenja tarot karte

Aktivna i dinamična snaga volje, kreativnost, sila, samopouzdanje, entuzijazam, aktivnost, moć, žestok,uporan, hrabar, poduzetan, odvažan,odlučan, energetičan, originalan, darežljiv, velikodušan, plemenit.

Poruka i interpretacija tarot karte

Tarot karte Kralj štapova je muškarac koji je odlučan u ostvarenju svojih želja i ciljeva. On je hrabar, poduzetan i samopouzdan. Odlikuju ga sve pozitivne osobine koje nosi element vatre, kao što su direktan pristup, dinamičnost, ambicioznost i aktivnost. On kombinira vitalnost i odlučnost s inovativnošću, tako da sve što on poduzme zrači inspiracijom. Njegova karizmatična i pomalo drska pojava čine ga savršenim vođom i daju mu moć da može postići autoritet gdje god dođe. On je moćan, snažan, optimističan, pametan, entuzijastičan, ekstrovertan.

Ponekad njegova spektakularna energija kojom zrači može biti suviše eksplozivna i bijesna te izražena u kratkim i brzim bljeskovima. Takvo što najčešće rezultira zasljepljujućom inspiracijom, idejama, novim taktikama, briljantnošću i izgarajućom strašću.

Tarot karta Kralj štapova predstavlja zrelog muškarca često dobro izgleda koji se vjerojatno nalazi na nekom visokom položaju (biznismen, direktor, zemljoposjednik ili menadžer).  Može označavati nekog našeg prijatelja ili oca. On je vješt komunikator i pregovaratelj, usmjeren na svoju karijeru te zato ostvaruje zavidan uspjeh. Od njega uvijek možemo potražiti savjet i pouzdati se u njegovo mišljenje jer je iskren i neće nam lagati.

Kako je ovo snažna i ponosna osoba koja je uvijek spremna na sve, a uz to sve sadrži dozu šarma, vrlo često ga se može naći u centru pažnje. Kod njega je racionalna funkcija mišljenja (zrak) razvijena do tog stupnja da se odlično usklađuje s funkcijom intuicije.

Funkcija osjeta (zemlja) je razvijena do te mjere da traži bezbrižnu udobnost u materijalnim stvarima i obiteljskim odnosima, ali ovog se čovjeka ipak ne može smatrati materijalistom. Psihička funkcija osjeta teško dolazi do izražaja uz ovakav plamteći vatreni ego pa mu okolina često zamjera pretjeranu kritičnost, nedostatak razumijevanja i suosjećajnosti prema drugim ljudima.

Tarot karta Kralj štapova ne voli primati kritike, niti komentare na vlastiti račun, pogotovo ako mu je nešto negativno upućeno. No, s druge strane, svaki dobiveni komentar njega vodi ka preispitivanju samoga sebe. Ako ne predstavlja osobu, možemo biti sigurni da su stvari pod kontrolom odgovorne osobe. Isto tako, može se odnositi na dobitak veličanstvene inspiracije ili na dolazak dobrih vijesti ili pak savjeta. A možda ćemo baš mi poprimiti ove kvalitete u određenom trenutku.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Zao, zlonamjeran čovjek, možemo očekivati situacije u kojima će se nad nama izvršavati sadizam i perverzije. Egoizam, provokacija, manjak tolerancije, dominacija, agresija, nasilje, tiranija, okrutnost, grubost.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.9 / 5 (557 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo