Tarot karte - kraljica mačevaSpona s astrologijom:  Vodenjak, vaga, blizanci
Element: Voda zraka

Ključna značenja tarot karte

Senzibilna misao, intenzivna percepcija, iskrenost, emocionalna jasnoća, intelekt, intuicija, direktnost, otvorenost, pouzdanost, pamet, mudrost, samoodlučnost, liberalizam, odanost, dostojanstvo, individualnost, pribranost, ustrajnost, ljubaznost, duhovitost, oprez.

Poruka i interpretacija tarot karte

Prema tradicionalnom tumačenju ove tarot karte, Kraljica mačeva predstavlja udovicu. Ova žena je proživjela mnoga teška iskustva, patila je, ali je bol nije slomila jer je ponosna i sposobna prevladati i najveće teškoće u životu. Ona nikada ne traži tuđu pomoć, zaštitu, suosjećanje, ni utjehu od drugih ljudi – ona je samostalna.

Svakom problemu koji se pojavi pristupa na analitički način, zaključke donosi  tek nakon pažljivog promišljanja i odmjeravanja svih elemenata koji čine određeni problem.

Kraljica je veoma ponosna, iskrena, mudra i dostojanstvena žena s oštrom percepcijom i sposobnošću da uđe u srž problema. Njezina unutrašnjost je kombinacija duboke emotivne svjesnosti i ogromnog intelekta kojeg posjeduje. Njezina precizna moć raspoznavanja joj omogućava da uoči istinu i pravdu u svakoj situaciji ili problemu.

Za razliku od svog muškog partnera Kralja mačeva, ona nije zainteresirana za duge rasprave, svoje mišljenje iznosi kratko i jasno. Možda će se nekome činiti da ove osobine upućuju na emocionalno hladnu, bezosjećajnu i asocijalnu osobu, ali ona nije takva. Ispod hladne maske  i njenog ozbiljnog lica, zapravo se krije nježna žena, a njena dominantna psihička funkcija, mišljenje (zrak), štiti njenu profinjenu osjećajnu strukturu duše.

U naravi Kraljice mačeva postoji dvojnost. Racionalna strana njene psihe kalkulira i stvara strategiju proboja do željenog cilja, a iracionalna, odnosno osjećajna strana brine o tome da od njenog mača ne stradaju oni koji su nedužni. Može se isto tako raditi o nekome to je veoma usamljen, ali je preponosan da bi tražio tuđu pomoć, pa održava masku stroge i hladne vanjštine. Troši mnogo energije na uspostavljanje kontrole i izbjegavanje rizika kako bi bila sigurna, oštroumna je, ne ovisi o tuđem mišljenju i uvijek stoji iza onoga što kaže.

Kraljica je zrela i neovisna žena te ako je majka, ona je glavna u kući i održava red u njoj. Ona nam može biti od velike pomoći, ali ako joj se zamjerimo, može biti baš suprotno jer rijetko prašta i dobro pamti.

Ako se ova tarot karta odnosi na okolnosti, ukazuje na borbu sa suprotnim taborom, u smislu postizanja dogovora. Ne treba očekivati brzo i lako rješenje te u ovoj borbi nema mjesta za osjećaje.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Konfuzija, strah, kao, noćne more, mržnja samoga sebe, iracionalnost, halucinacije, prevare, laži, deluzije, promjene raspoloženja, razočarenja, ovisnost o opojnim sredstvima,mržnja, osveta.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.9 / 5 (237 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo